Ucuz Erzurum Uçak Bileti İçin Buraya
Tüm uçuşları bir anda ekranınıza getirebilir misiniz? Tabi zor bir durum bu. Çünkü internet üzerinde ucuz biletleri bulmak neredeyse imkânsız gibi bir durum. Ancak firmamız en ucuz uçak bileti fiyatlarını tek seferde ekranlarınıza getirerek sizleri büyük bir yükten kurtarıyor. En uygun Erzurum uçak bileti aradığınızda karşınıza saniyeler içerisinde bütün biletleri karşınıza getirecek olan bu sistem üzerinden zamandan tasarruf yapmanı ayrıcalığını da yaşayacaksınız.
Önceden beri pahalı olan bilet fiyatlarında dolayı tercih etmediğiniz uçaklar şimdilerde oldukça uygun bilet fiyatları ile sizleri de rahatlatacak. Uçak bileti almak istediğinizde başarılı ve güvenilir bir adres ararsanız sayfamıza tıklayabilirsiniz.
Erzurum’un Bitki Örtüsü ve İklimi
Erzurum soğuk havası ile bilinen ve karasal iklimin hâkim olduğu illerden biridir. Çok soğuk olması ile bilinen Erzurum kış aylarında çok soğuk ve yağışlı bir iklime sahip olduğu gibi yaz aylarında da çok sıcak ve kurak bir hal alır. 115 günü karlı geçen bu ilin soğukluğu -40 dereceye kadar düşmektedir. Bitki örtüsünün büyük bir kısmı steplerden oluşan bu şehirde ilkbahar ayları yemyeşil geçer.
Erzurum’a Ne Zaman Gitmeli?
Erzurum’a gitmek isteyenler kış aylarını ve bahar aylarını tercih ettiklerinde daha güzel bir Erzurum ile karşılaşacaklardır. Çünkü Erzurum kış turizminin geliştiği bir yer olmasından dolayı kış aylarında da misafirlerini ağırlamaktadır. Aynı zamanda fazla sıcak olmayan ve fazlada soğuk olmayan ilkbahar aylarında ise Erzurum harika bir bahar atmosferine bürünür.
Erzurum’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Kadayıf Dolması: Kadayıfın içerisine koyulan cevizlerle sarılan kadayıf dolması harika lezzetlerden biri. Yemeklerden sonra yenen bu tatlı ağır bir yapıda olsa da Erzurumlular tarafından sıkça tercih ediliyor.
Kesme Aşı: Yufkaların erişteler gibi kesilmesi ile birlikte yapılan bu çorba gerçekten çok doyurucu bir öğünlüktür. Mercimeklerle de birleşince harika bir yemek olur.
Tatar Böreği: Hamurlar açılır ve yufka şekline getirilerek üçgen parçalar haline getirilir. Kaynayan suya atılan bu hamurların suyu süzülür ve tepsiye mantı şeklinde koyularak yenir.
Çaşır: Patates haşlamasının içerisine koyulan bu bitki patateslerle kavrularak tadı damakta kalacak bir lezzet oluşturur.
Cağ Kebabı: Erzurumluların severek yediği yemeklerden biri olan cağ kebabını bilmeyen yoktur. Lezzeti dilden dile gezen bu kebap ağızları sulandıracak bir görüntüye sahiptir.
Erzurum’a geldiyseniz burada yer alan restoranlardan Erzurum’a özgü yemekler isteyebilirsiniz. Erzurum mutfağı sizlere harika tatları ile eşlik edecektir.
Erzurum’da Gezilecek Yerler
Palandöken: Ruslar tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen kayak merkezlerinden olan Palandöken, The Newyork Times tarafından hazırlanan listelerde de yer alıyor. Ülkemizin ise en gözde kayak merkezlerinden olan Erzurum Palandöken kış turizminin kalbi diyebiliriz.
Erzurum Ulu Cami: Mimarisi ile dikkat çeken bu cami şehirde yer alan en büyük ibadet mekanlarından biri.
Yakutiye Medresesi: 1310 yılında inşa edilen bu medrese mimari güzelliğinin yanında tanınmış medreselerden biri olması ile de bilinmektedir. Medrese önünde mübarek aylarda çeşitli aktiviteler yapılmaktadır.
Nene Hatun Milli Parkı: 1955 yılında yılın annesi seçilen Nene Hatun 20 yaşındayken 93 harbine önderlik edenlerden biri olarak tabyaların kurtarılmasını sağlar. İşte o zamandan sonra burasının adı da Nene Hatun Milli Parkı olur.
Pasinler Kaplıcası: Romatizma, sedef gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi gelen kaplıcalardan olan Pasinler kaplıcası Erzurum’un gözde mekanlarından biridir. Özellikle yabancı turistlerin akına uğrayan bu kaplıca dışında çeşitli termal otellerde bulunmaktadır.
Erzurum’a Özel Alışveriş Notları
Erzurum’a geldiğinizde buranın soğuğundan dolayı hazırlanan patikler, kalın kıyafetler oldukça meşhurdur. Sevdiklerinize ve ya kendinize buradan özel ürünler alabilirsiniz. Ayrıca oltu taşı ile de ünlü olan Erzurum’dan tespih, bilezik, gerdanlık gibi ürünlerde alabilirsiniz. Ayrıca demirden yapılmış küpeler, saç tokaları da buranın en ünlü hediyeliklerindendir.
Erzurum Havalimanına Nasıl Gidilir?
1966 yılında sivil ulaşıma açılan Erzurum Havalimanı tarifesiz uçuşlara da ev sahipliği yapmaktadır. Dördüncü büyük havalimanımız olan Erzurum Havalimanı kış aylarında yaşanan yoğunluklar nedeniyle genişletilmiştir.
Erzurum havalimanına ulaşmak için uçak seferlerine göre düzenlenmiş servisler bulunduğu gibi taksilerle, kişisel araçlarla ve oto kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir. Ayrıca bunlarla şehir merkezine de dönüş yapılabilir.