Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

İstanbul - Diyarbakır Uçak Bileti


Diyarbakır Uçak Bileti En Uygun Fiyatlara

Diyarbakır’a gitmek istediğinizde hangi ulaşım yolunu tercih edeceğinizi bilemiyor musunuz? En hızlı ve güvenilir ulaşım yolu olan havayolu ulaşımı ile istediğiniz yere çok kısa zamanda varabilirsiniz. Uzun süren yolculuklardan sıkılmışsanız ve bir an önce gideceğiniz yere ulaşmak istiyorsanız ucuz uçak bileti fırsatları ile sizlere de ayrıcalıklarla dolu bir dünya sunacak olan firmamızdan yardım alabilirsiniz.

En uygun Diyarbakır uçak bileti fiyatlarını bulacağınız adresimizde Diyarbakır’a gitmenin ne kadar kolay olduğunu da anlayacaksınız. Sizleri düşünen bir firma olarak her zaman daha uygun fiyatlara uçak bileti almanız için kaliteli hizmetlerimize devam ediyoruz.

Diyarbakır’ın Bitki Örtüsü ve İklimi

Karasal iklimin şiddetli bir şekilde görüldüğü Diyarbakır’da yazlar çok sıcak geçer. Havada nem oranı olmadığı için kurak olan Diyarbakır’ın kışları ise soğuktur. Kar yağışının az olduğu bu ilde toprakların büyük bir bölümü ekili arazilerden oluşur.

Diyarbakır’a Ne Zaman Gitmeli?

Diyarbakır’a gitmek isteyenlerin bahar ve yaz aylarını tercih etmeleri daha doğrudur. Çünkü bu mevsimlerde Diyarbakır’ın havası çok soğuk da değildir, aşırı sıcaklarda yoktur. Ekim ayı gibi yaz havasının rehavetinden kurtulan Diyarbakır’da Kültür ve Karpuz Festivali yapılır. Sosyal bir etkinliğe katılmak isteyenler eylül ayında bu festivale gidebilirler.

Diyarbakır’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Yemek kültürü gelişmiş olan illerimizden biri de Diyarbakır’dır. Ağızlarda lezzeti kalan enfes tatların mekânı olduğu gibi baharatı ve diğer malzemeleri büyük bir ustalıkla kullanan Diyarbakırlıların en önemli besinlerinin başında karpuz gelir. Diyarbakır karpuzu olarak duyduğumuz bu meyve Diyarbakır’ı sembolize eden lezzetlerdendir.

Katmer Hamurlu Pilav: tavukla ve hamurla yapılan bu yemek hem pilavlı hem tavuklu hem de hamur işleri ile yapılan bir yemektir. Tadı çok güzel olan bu tavukla ve hamurla yapılan bu yemek hem pilavlı hem tavuklu hem de hamur işleri ile yapılan bir yemektir.

Kıymalı Semsek: Kıymalı bir iç hazırlanarak bir hamurun içerisine koyulan bu yemek yağda kızartılır ve kahvaltıların vazgeçilmezidir.

Etli Patlıcan Dolması: Patlıcanın sıkça kullanıldığı bir mutfak olan Diyarbakır mutfağı patlıcanın dolması ile de damaklarda farklı bir lezzet bırakmaya devam ediyor.

Ekşili Köfte: Bulgurlarla yapılan bu köfte nardan aşı olarak da bilinir. Diyarbakır’ın en güzel lezzetlerinden biri olmasından dolayı kesinlikle yenmeli.

İç Pilav: Düğünlerde dağıtılan pilavlardan biri olan iç pilav içerisindeki malzemelerle birlikte farklı bir lezzet sunar. Pilavı hiç böyle görmemişseniz bir tadına bakın.

Kaburga Dolması: Et yemekleri konusunda oldukça maharetli olan Diyarbakırlıların yaptığı kaburga dolması enfes tadı ile sizleri de büyüleyecek bir lezzet. Buralara kadar gelmişken yemelisiniz.

Peluze Tatlısı: Nişasta, su, şeker ve yağ bu malzemeleri karıştırarak hazırlanan bu tatlı aslında çok kolay bir tarif. Üzerine ceviz ve ya fındık ekildiğinde hafif ve ağız tatlandıran bir besin oluyor.

Diyarbakır’da Gezilecek Yerler

Diyarbakır Surları: Çin Seddi gibi uzaydan görünen ve oldukça uzun olan bu surlar 82 tane burçtan oluşuyor. Toplamda 33 medeniyetin izlerini taşıyan bu surlar büyük bir tarihi eser niteliğinde.

Hevsel Bahçeleri: Dünyada tarımın yapıldığı ilk yerlerden biri olan bu bahçelerin 8000 yıllık bir geçmişi var. Diyarbakır Surları ile birlikte değerlendirilerek Unesco tarafından korumaya alınan bu bahçeler dünya mirası kabul ediliyor.

Ulu Cami: Mar Thoma Kilisesi’nin cami haline getirilmesi ile birlikte günümüzdeki halini alan Ulu Cami, avlusundaki 800 yıllık güneş saati ile de ilgi çekiyor.

Diyarbakır’a Özel Alışveriş Notları

Çarşı bakımından oldukça gelişmiş bir şehir olan Diyarbakır Kuyumcular Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Sipahiler Çarşısı gibi pek çok çarşıdan oluşuyor. Böyle bir yerde de alışveriş yapılmadan durulmaz tabi. Halı, kilim, gerdanlık, nalın, kürsü, sehpa gibi pek çok ürünü de burada bulabiliyorsunuz. Diyarbakır’a ait olan pek çok süs eşyasını da burada bulabilirsiniz.

Diyarbakır Havalimanına Nasıl Gidilir?

Diyarbakır Havalimanı 1952 yılından bu yana askeri ve sivil uçuşların gerçekleştiği bir mekân olmaktadır. Haftanın her günü aktif olan bu havalimanı yurt içi ve yurt dışı uçuşlara açıktır. Bununla birlikte şehir merkezine 6 km uzaklıktadır.

Diyarbakır havalimanına ulaşmak için belediye otobüsleri kullanılabilir. Ayrıca kişisel araçlar, araç kiralama servisler ve taksilerde tercih edilebilir.


İstanbul - Diyarbakır uçak bileti

En Ucuz İstanbul Uçak Bileti Sorgulayın…

İstanbul gibi bir yere gitmeden kimse yapamıyor. İlla ki şöyle ya da böyle gitmek zorunda kaldığınız şehirlerden biri İstanbul’sa ve yolculuk saatleri sizi de yoruyorsa kısa sürede ulaşmanızı sağlayacak olan uçak biletlerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Tek tıkla en uygun İstanbul uçak bileti fiyatlarını görüntüleyebilir ve sorunsuz seyahatinize başlayabilirsiniz.

İstanbul gibi bir yere giderken uçak bileti aramak için karşınıza onlarca hatta yüzlerce fiyat çıkacaktır. Ancak en ucuz uçak bileti fiyatlarına her zaman bizim sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Çünkü sistemimiz üzerinde sizler için binden fazla hava yolu şirketi bulunuyor ve her zaman uçak bileti ararken müşterilerinin cebinizi ve huzurunu düşünüyoruz.

İstanbul’un Bitki Örtüsü ve İklimi

İstanbul iklim açısından Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz’le birlikte karasal ikliminde görüldüğü bir şehirdir. Bu şehirde bu kadar fazla iklimin görülmesinin nedeni ise konumundan kaynaklanmaktadır. Kışı ve yazı konumu nedeniyle karışık olan ikliminden dolayı karmakarışık yaşayan İstanbul bazen çok soğuk havalarla savaşırken bazen de denizlerden gelen ılıman etki sayesinde bahar havasına kavuşabilir. Yaz aylarında ise oldukça sıcak olan ve nem oranında yüksek olması ile birlikte sıkıntı yaşatan bir atmosfere sahiptir.

İstanbul’a Ne Zaman Gitmeli?

İstanbul’a ne zaman gidileceği konusunda belli bir şey söylemek kolay değil. Çünkü herkesin çeşitli nedenlerden dolayı gittiği İstanbul her mevsim ziyaretçilerine farklı yüzlerini gösterdiği için yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken yerlerden biri oluyor. Ancak İstanbul’a gitmek isteyenler için en uygun tatil zamanı tabi ki de yaza doğru diyebileceğimiz ilkbahar zamanları.

İstanbul’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Simit: İstanbul’da vapurla yolculuk yapacaksanız ve ya canınız bir anda deniz esintili güzel bir atıştırmalık çektiyse hemen simit alabilirsiniz. Çünkü simit İstanbulluların ulusal besinlerinden.

İstanbul gibi bir yere gelmişseniz ve dünyanın sayılı şehirlerinden birinde olduğunuzu biliyorsanız Türkiye’nin her yöresinden insanla karşılaşabilir ve her yöreye özgü yemekleri de tadabilirsiniz. Canınız çektiğinde şu da burada olur mu diye düşünmenize gerek yok. Çünkü İstanbul’da her şey var.

Boğazda Balık: Balıkları ile ünlü olan İstanbul’da kendinizi Boğaza karşı bırakmak ve yemek yemenin tadına varmak istiyorsanız harika balıkları ve salataları deneyebilirsiniz. Burada iştahınız açılacak.

Kumpir: Kumpir yemek için mekanınız Ortaköy olmalı. Çünkü en güzel kumpirler burada yapılıyor.

İstanbul’da Gezilecek Yerler

İstanbul’un taşı toprağı altın olduğu için nereye gitsem nereyi gezsem demenize gerek yok. Sadece kendinizi dışarı atın ve İstanbul’u yaşamaya başlayın. Tabi sizler için hazırlanan gezilmezse olmaz denilen yerleri de unutmayın…

Topkapı Sarayı: Bu muhteşem sarayı gezmek ve bilgi almak isterseniz mutlaka gitmelisiniz. Çok güzel bir mimari ile donatıldığı gibi içerisine girebilirseniz harika bir yer olduğunu da fark edeceksiniz.

Ayasofya: Eskiden bir kilise olan daha sonra camiye çevrilen ve günümüzde de farklı bir aşamada olan Ayasofya’yı ve çevresini mutlaka gezmelisiniz.

Ayrıca Yerebatan Sarnıcı, Dolmabahçe Sarayı, Panoroma 1453, Oyuncak Müzesi gibi yerleri de gezebilirsiniz.

Eyüp Sultan: Manevi bir atmosferde bulunmak isterseniz buraya gelerek dua edebilir ve diğer insanlarla tanışabilirsiniz.

Süleymaniye Cami, Fatih Cami, Şehzade Cami, Mihrimah Cami, Kılıç Ali Paşa Cami gibi yerleri de gezebilirsiniz. Ayrıca Kız Kulesi, Galata Köprüsü, Anadolu ve Rumeli Hisarı gibi yerlere de gitmenizi tavsiye ederim.

İstanbul’a Özel Alışveriş Notları

İstanbul ucuz olan pazarları ile ünlüdür. Hemen hemen her şeyin satıldığı İstanbul gibi bir yerden çok fazla hediyelik eşya alınabilir. Ancak siz daha farklı İstanbul’a özgü bir şeyler isterseniz İstanbul kız kulesi, İstanbul resimleri, ufak anahtarlıklar, çerçeveler, defterler, biblolar, yazmalar, oyuncaklar ve aklınıza gelebilecek pek çok şeyi alabilirsiniz.

İstanbul Havalimanına Nasıl Gidilir?

İstanbul havalimanı olarak iki farklı seçenek karşınıza çıkacaktır. Atatürk havalimanı ve Sabiha Gökçen havalimanı…

Atatürk Havalimanına Nasıl Gidilir?

1953 yılında uluslararası trafiğe çıkan bu havalimanı sivil havacılığın ülkemizde ilk kez yapıldığı yerdir. Türkiye’nin en yoğun havayolu ulaşım merkezi olarak kabul edilir. Yerli ve yabacı pek çok turisti ağırlayan Atatürk Havalimanına havaş servisleriyle, deniz otobüsüyle, metroyla ve toplu taşıma araçları ile şahsi araçlar ve taksilerle de gidilebilir.

Sabiha Gökçen Havalimanı

İlk kadın pilotumuzdan adını alan bu havalimanı İstanbul’un en yoğun trafikli ikinci havalimanı olmaktadır. Yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlayan bu havalimanı İstanbul Pendik’te yer almaktadır.

Sabiha Gökçen havalimanına ulaşımda şahsi araçlar, taksiler, havataş, Marmaray, Metrobüs, ve çeşitli seyahat kuruluşlarının servisleri ile yapılabilmektedir. İyi yolculuklar…

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! UcakBiletix.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: