Elazığ Ucuz Uçak Bileti Al
Onlarca Anadolu uygarlığına ev sahipliği yapan Elazığ gerek tarihi özellikleri ile gerekse doğal güzellikleri ile yurt içi turizminde kesinlikle gezilip görülmesi gereken şehirlerden olmaktadır. Gaggoşlar diyarı Elazığ sıcak insanları yöresel lezzetleri ve asırlardır değişik medeniyetlere yaptığı ev sahipliği ile son derece önemli bir turizm merkezi olmaktadır.
Elazığ ulaşımı artık çok kolay ve en uygun haliyle yapılmaktadır. Yurt içinde havayolu ulaşımı artık hem ekonomi açısından hem de zaman açısından oldukça avantaj sağlamaktadır. Uçak biletlerinin bir de internet üzerinden alınması bilet fiyatlarındaki avantajları ikiye katlıyor. Elazığ ucuz uçak bileti sadece internet üzerinden alınabilmektedir.
Elazığ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
Tüm havayolu şirketlerine ait olan ucuz uçak biletleri alınabilir veya rezerve ettirilebilir. İnternet üzerinden gerçekleştirilen uçak bileti satışlarının avantajlı olmasının başında işletme giderlerinin olmayışıdır. Bilet satış yazıhaneleri normalde işletme masrafı, dükkan kirası, eleman ücreti ve bilet masrafı gibi giderleri de bilet fiyatlarına yansıtmaktadır.
Fakat internet üzerinden satışa çıkartılan uçak biletlerinde bu tarz bir fiyat arttırma politikası görülmez. Dakikalar içinde Elazığ uçak biletini en uygun fiyat avantajları ile alabilir ve oldukça da doğru bir işlem gerçekleştirmiş olursunuz. Uygun fiyatlı Elazığ uçak bileti için geçmeniz gereken üç basit adım bulunmaktadır. Bu adımlar ise sırasıyla şu şekilde olacaktır.
Elazığ Ucuz Uçak Bileti Satan Siteler
Oldukça basit yollar ile alınacak olan Elazığ ucuz uçak biletleri oldukça uygun rakamlara gelecektir. Bu bilet satış sistemi üzerinde ayrıca seçtiğiniz biletleri rezerve edebilirsiniz. Rezerve edilen biletlerin bilet saatinden 48 saat önce alınması gerekmektedir. Ayrıca internet sitesi üzerinden tüm uçuş bilgilerini, uçak hizmetlerini ve bagaj hakkı bilgisini de kolayca öğrenebilirsiniz. Biletinizi aldığınıza göre şimdi Elazığ hakkında araştırma yapabilirsiniz.
Elazığ Tarihi
Milattan önce 2000’li yıllarda Harput’ta Hurriler görülmüştür. Daha sonradan bu bölge Hititlerin egemenliğine girmiştir. Hititlerden sonra ise bu bölgeye Urartular yerleşmiştir. Yani Elazığ 4000 bin yıllık bir şehirdir.
Elazığ Gezilecek Yerler
Harput; Asırlardır medeniyetlere ev sahipliği yapan Harput’ta 22 mahalle, 9 kilise, 8 camii, 11 mescidi, 5 hamam,16 çeşme ve 17 tane de çarşı bulunmaktadır. Ayrıca kentte Alman, Fransız ve Amerikan hastaneleri ve okulları da bulunmaktadır.
Harput Kalesi; ovaya hakim bir noktada kurulan ve Harput’un güneydoğusunda yer alan kalenin ön yüzü yaklaşık 75 – 80 metre, güneyi 150 metre, yanları ise 400 metre olmaktadır. kalenin yüksekliği her bölgesinde farklılaşmaktadır.
Ulu Camii; Anadolu toprakları üzerindeki en eski ve en önemli yapılardan olan Elazığ Ulu Camii Artuklu hükümdarı Fahreddin Karaaslan tarafından 1156 – 1157 yılları arasında yaptırılmıştır. Ulu Camii dikdörtgen bir yapıda ve dışa kapalı bir görünümdedir. Minaresi eğridir ve tuğlaları sadece süsleme için kullanılmıştır. Caminin minberi Türk ahşap sanatında şaheser olarak görülmektedir. Kemerler ile birbirine bağlanan iç duvarları ve hayranlık uyandıran ihtişamı ile Ulu Camii ibadete açıktır.
Saray Hatun Camisi, külliye olarak inşa edilmiştir fakat günümüzde sadece camisi kalmıştır. Akkoyunlu devleti zamanında yapılmıştır. Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan’ın annesi Sara Hatun tarafından yaptırılmıştır. 1465 yılında yapılan cami 1843 yılında restore edilmiş ve bugünkü halini almıştır.
Kurşunlu Cami; 1738 – 1739 yılları arasında yaptırılan eski hükümet konağının batısındaki Kurşunlu Cami Osmanlı döneminin en güze cami mimarisi örneklerindendir.
Rap Baba Türbe ve Mescidi; 678 yılında Selçuklu Sultanı 3. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında Yusuf Bin Arap Şah Bin Şaban tarafından inşa edilmiştir.
Fetih Ahmet Baba Türbesi; Kaya üzerine oyularak yapılan bu türbe Harput’a 2 km uzaklıkta bulunmaktadır. Türbenin yanında ayrıca mescit de bulunmaktadır. Türbenin çevresindeki bahçeler ise mesire alanları olarak kullanılmaktadır. Turistler tarafından oldukça ilgi gören bu türbede adaklar da kesilir.
Mansur Baba Türbesi; Artuklulular tarafından yapılan sekizgen planlı bu türbe kesme taştan yapılmıştır. İki katlı anıtsal bir yapı olarak yapılan Mansur Baba türbesi üst örtü sistemi sonradan eklenmiştir. Türbenin içinde Mansur babaya, zevcesine ve oğlu ile kızına ait olan dört sandık vardır.
Harput müzesi; yöresel el sanatları ve etnografya müzesinin bulunduğu Harput müzesi eski belediye binasının karşısında yer almaktadır. Müzede oldukça zengin tarihi kalıntılar mevcuttur. Birçok yapıya ait kitabeler de müzede sergilenmektedir.
Belek Gazi Anıtı, Çubuk Bey Anıtı, Harput Dabakhane Suyu, Buzluk Mağarası, Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi, İzzet Paşa Camisi, Harput Arkeoloji Müzesi, Bakırcılar Çarşısı gibi tarihi mekanları da kesinlikle gezilip görülmesi gereken alanlara girmelidir.
Elazığ’da Ne Yenir Ne İçilir?
Elazığ mutfağı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Farklı kültürlere has olan 150 farklı çeşitte yemek yapılmaktadır. oldukça fazla sayıda yemek çeşidi bulunan şehirde ayrıca kuşluk öğünleri ve yatsı öğünleri için farklı yiyecekler de tüketmektedirler.
Öküz Gözü Üzümü ve Buzbağ Şarabı Doğu Anadolu bölgeleri içerisinde en fazla üzümün yetiştirildiği ve en fazla şarabın yapıldığı bölgelerden olan Elazığ’da birçok farklı türde üzüm yetiştirilmektedir. Fakat bölge insanın en fazkla tercih ettiği üzüm Öküz Gözü üzümü olmaktadır. Bu üzüm türünden en leziz içime sahip olan Buzbağı şarapları elde edilmektedir. Buzbağ şarap hem ülke içinde hem de Avrupa’da oldukça fazla tercih edilen şaraplardan olmaktadır. uzun yıllardır bir marka değeri olan Buzbağ şarabın en kalitelisi sadece Elazığ’da bulunmaktadır.
Çedene Kahvesi; Elazığ bölgesinde yetişen bir ağaçtan toplanan Çedene kahvesi ağacına menengiç veya çitlembik ağacı denir. Çitlembik ağaçları Doğu Anadolu bölgesinde ve Akdeniz bölgesinin dağlık kısımlarında ekimi yapılmadan yetişir. Sakız yapraklı bir ağaç olan çitlembik ağacı koyu yeşil ve çok küçük meyveler veriri. Ağacın meyvesi ham iken kırmızı renktedir. Meyve olgunlaştıkça rengi de yeşile dönmektedir. Yağlı ve kokulu bir meyve olan Çedene yağsız bir şekilde kavrulur ve yenir.
En Ucuz Şırnak Uçak Bileti Burada
Daha önce hiç Şırnak'a uçak ile gitmeyi düşündünüz mü? Şırnak için gezi planı yaptığınız zaman uygun uçak seferleri olduğunu unutmayın. Şırnak'ın güzelliklerini bir gün daha fazladan görmek istemez misiniz? Uçak şirketlerinin artması ile birlikte şirketler farklı kampanyalar düzenlemeye başladı. Bu sayede insanlar herhangi gitmek istedikleri bölgeye daha ucuz uçak bileti bulabiliyor. Geçtiğimiz hafta Ankara üzerinden Şırnak'a 21 gün önceden uçak bileti satın aldım. Bu sayede çok ekonomik bir şekilde gidiş-dönüş sağladım.
Uçak şirketlerinin sağlamış olduğu bu kampanyalar sayesinde en ucuz Şırnak uçak bileti ile seyahat edebilirsiniz. Sistem üzerinden bütün şirketlerin uçak bileti fiyatlarını inceleyebilirsiniz. İstediğiniz firma ile seyahat yapabilirsiniz. Dilediğiniz zaman dilediğiniz şekilde hızlı ve güvenilir bir şekilde Şırnak'a ulaşabilir. Şırnak Havalimanı pek fazla aktif olmadığı için bazı aylarda uçak seferleri düzenlenmektedir. Sürekli olarak sistemimizi takip etmenizi öneriyoruz.
Şırnak İklim ve Bitki Örtüsü
Şırnak ilimizde karasal iklim hakimdir. Karasal iklimde ise yazları sıcak ve kurak, kışları sert ve soğuk geçmektedir. Şırnak'ta farklı iklim tipleri görülmektedir. Yılın belli başlı bölümlerinde çok sıcak belli başlı bölümlerinde ise çok soğuk olduğu bilinir. Doğu Anadolu ve Güney bölgesinden gelen farklı hava kütleri Şırnak ilinin asıl iklim tipini bozmaktadır. Şırnağın bitki örtüsü ise çok fazla yağış görmediği için steptir. Step bitki örtüsü olmasına rağmen seyrek meşelikler ve ardıçlar görülür. Yükseklere çıkıldıkça alpin çayırlarına rastlayabilirsiniz.
Şırnak Nerede
Türkiye ilinin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alır. Şırnağın komşu illeri ise Mardin, Siirt, Van ve Hakkari olmaktadır. Şırnak merkez ilçesi yanı sıra 6 ilçesi bulunmaktadır.
Şırnak Tarihi
Şırnak ilimizin ismi Şehr-i Nuh'tan geldiği hakkında çeşitli söylentiler vardır. Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nuh Peygambere ait bir türbe bulunmaktadır. Nuh Peygamber, Tufan'ın ardından ilk olarak yerleştiği il ise Şırnak olarak söylenmektedir. Bu bilgilerin doğruluğu ise kesin değildir. Halk arasında bilir kişiler tarafından söylenmiştir. Şırnak 16 Mayıs 1990 tarihinde Siirt ilinden ayrılıp il olmuştur. Siirt ilinden ayrıldığı zaman Türkiye'nin 73. ili olmuştur.
Şırnak Ne Zaman Gitmeli
Güneydoğu Anadolu bölgesinde alan ilimize daha çok Nisan ve Mayıs aylarında gitmenizi tavsiye ediyorum. Yazları sıcak geçtiği için bunaltıcı sıcak karşısında Şırnak ilini pek fazla gezemezsiniz. Bununla birlikte uçak biletleri için en uygun dönem Mayıs ve Nisan ayları olmaktadır. Biletlerinizi 21 gün önceden aldığınız zaman gezilerinizi daha ekonomik yapma ihtimaliniz vardır. Bu yüzden biletlerinizi ayırtmayı unutmayın.
Şırnak Yöresel Lezzetleri
Şırnak ilinde birden çok farklı köken bulunduğu için ağız tatları farklıdır. Sizler için hazırladığım bu liste benim beğendiğim yöresel lezzetlerden oluşmaktadır. Şırnak'a gideceğiniz zaman bu listeyi yanınıza almayı unutmayın.
Şırnak’ta Gezilecek Yerler
Şırnak ilinde gezebileceğiniz farklı bölgelere değinmeye çalıştım. Şırnak ilinin güzellikleri olarak öğrenebilirsiniz.
Şırnak Hediyelik Eşya
Şırnak'a gittiğiniz zaman eşinize, dostunuza ve sevdiklerine alabileceğiniz hediyelik eşyalardan bahsetmek istiyorum. Şırnak iline özgü olan Hurcizin, Kilim, Mizer, Parzun, Şal-Şapik ve Turik eşyalarını hediyelik olarak kullanabilirsiniz. Hediyelik eşyaları ise Şırnak'ın pazarlarından uygun fiyata temin edebilirsiniz. Bunun yanı sıra meydanlar da bulunan hediyelik eşya dükkanlarından uygun fiyata bulmanız mümkündür.
Şırnak Havalimanları
Şırnak ilinde bir adet havalimanı bulunmaktadır. Cizre ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan bu havalimanı ise Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı olarak biliniyor. Havalimanı ise sadece iç hatlar da kullanılıyor. Dış hatlar için seferlerin uzun bir süre açılacağını düşünmüyorum. Bunun yanı sıra Şerafettin Elçi Havalimanından ülkenin herhangi bir iline uçuş seferleri bulunmuyor. Ankara ve İstanbul illerine direk uçuşlar yapabilirsiniz.
Şırnak Şerafettin Havalimanına nasıl ulaşırım?
Havalimanına ulaşabilmeniz için taksi veya özel araç kiralamalısınız. Bunun yanı sıra herhangi bir otobüs ve servis seferi bulunmuyor. Havalimanı Cizre merkez ilçesine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktadır. Şehir merkezinden kalkan servislerle de buraya ulaşım sağlanabilmektedir.