En Ucuz Giresun Uçak Bileti Garantisi Burada
Karadeniz’in bağrından kopup gelmiş illerden biri olan Giresun’a gitmek için otobüslerde ya da trenlerde uğraşmaya gerek yok. Sizleri kısa sürede istediğiniz yere ulaştıracak olan uçak bileti tarifelerinden yararlanarak hızlı ulaşımın keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. En uygun Giresun uçak bileti fiyatlarını bulacağınız sayfamız sayesinde onlarca hatta yüzlerce bilet fiyatı içerisinden bütçenize en uygun olanını seçebileceksiniz.
Uçak bileti almak için eskiden uçak bileti satan acenteleri gezmek zorunda kalırdık. Ancak bütün bunlar geride kaldı. Çünkü kısa sürede istediğiniz yere ucuz uçak bileti bulmanızı sağlayacak olan internet sistemleri bulunuyor. Bu sistemler sayesinde ise uçak bileti almak daha da kolaylaşıyor.
Giresun’un Bitki Örtüsü ve İklimi
Dağlarla çevrili bir yer olmasından olayı iki farklı iklimin görüldüğü Giresun’da kıyı bölgeleri daha ılıman bir iklime sahiptir. En soğuk ayı Şubat olan Giresun’un en sıcak ayı ise Ağustos’tur. Dağların denize bakan kısımlarında yağışlar fazla olur ancak iç kesimlerde yapış miktarı kıyılara göre daha azdır. Yazları nemli ve sıcak, kışları ise ılıman ve yağışlıdır.
Giresun’a Ne Zaman Gitmeli?
Eylül ayına doğru Giresun’a giderseniz hasat zamanı yaşandığı için bol bol fındık yiyebilirsiniz. Ayrıca Giresun yaz aylarında da oldukça güzel olmaktadır. Hele ki yağış alan kısımları yaz aylarında daha yeşil bir görüntüye kavuşur. Kış aylarında ise yağışların çok olmasından dolayı pek tercih edilmez. Mayıs ve eylül aylarında giderseniz Giresun’daki şenliklere de katılabilirsiniz.
Giresun’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Fasulye Diblesi: Taze fasulyelerle birlikte pirincin birbirine karıştırılmış hali olan bu yemek gerçekten çok güzel bir lezzet.
Fasulye Turşusu: Fasulyeyi çok fazla tüketen Giresunlular taze fasulye ile harika lezzetler ortaya çıkarıyor. Bunlardan biri olan fasulye turşusu da yemeklerin yanında güzel bir atıştırmalık.
Pancar Sarması: yaprak sarması yerine pancarın yapraklarından sarma yapan Giresunlular bu lezzet ile harika bir yemek ortaya çıkarıyorlar.
Isırgan Çorbası: Isırgan otu ile yapılan bu çorba o kadar güzel ve sağlıklı ki görüntüsü çoğu zaman brokoli çorbası ile karıştırılıyor.
Mısır Ekmeği: Karadeniz’in her köşesinde yapılan ekmeklerden biri olan mısır ekmeği uzun süre bozulmuyor ve sevdiklerinize Giresun’dan götürebileceğiniz bir lezzet oluyor.
Giresun’da Gezilecek Yerler
Yağlıdere Gölyanı Yaylası: yemyeşil görüntüsü ile sizleri de kendine çekecek yerlerden biri olan bu yayla o kadar güzel ve serin bir yer ki buraya geldiğinizde bütün yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
Meryemana Manastırı: Şebinkarahisar ilçesinde bulunan bu manastır adını dünyaya duyurmuş yerlerden biri. Büyük bir ilgiyle yabancı turistleri çeken bu manastırda tarihi dokunuşlar bulabilirsiniz.
Gogora Mahallesi: burası da neresi diyebilirsiniz. Gogora Mahallesi Giresun’un tarihi mahallelerinden biri. Zeytinlik’te bulunan bu mahalleyi gezerek Giresun hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Giresun Adası: martı ve karabatakların doğal bir şekilde üretiminin yapıldığı yerlerden birisi. Bu ada göçmen kuşlara da ev sahipliği yapıyor ve tarihi kalıntılardan oluşuyor.
Giresun’a geldiğinizde sizi dört bir yanı kaleler ile kaplı bir şehir ağırlıyor. Giresun Kalesi, Sen- Jan Kalesi, Bedrama Kalesi, Tirebolu kalesi gibi pek çok kale bulunan bu şehirde savunmanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlayabilirsiniz.
Sis Dağı: Türkülere konu olan bu dağın tepesi gerçekten çok sisli ve gelenleri de bu sisli lakabıyla karşılıyor.
Şehirde ayrıca Behramşah Camii gibi önemli manevi mekanlarda bulunuyor.
Giresun’a Özel Alışveriş Notları
Giresun fındıklarla dolu dolu bir şehir olduğu için buraya geldiğinizde fındıklar ile hazırlanmış ne varsa alabilirsiniz. Fındıkları çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz bu adreste aynı zamanda fındık yağı ve fındık ezmesi gibi ürünleri de bulabileceksiniz.
Kirazları çok seviyorsanız Giresun kirazların başkenti gibi. Burada fındıkla birlikte kiraz alabileceğiniz gibi kiraz turşusu dahi bulabilirsiniz. Bakır semaverleri ile çayları farklı bir lezzette içebileceğiniz gibi el yapımı Giresun bıçağı da bulabileceksiniz.
Giresun Havalimanına Nasıl Gidilir?
Giresun’a gelecek olan kişiler Ordu’da bulunan havalimanına kullanmaktadırlar. 2015 tarihinde sivil ulaşıma açılan bu havalimanı Giresun’un merkezine 30 km kadar uzaklıktadır. Havalimanına gidecek olan kişilerin ise özel araçlarını kullanmaları ya da taksiler ile yolculuk yapmaları gerekmektedir. Aynı zamanda buraya giden ve bazı özel uçak firmalarının sunduğu servislerden de yararlanılabilir.
En Ucuz Şırnak Uçak Bileti Burada
Daha önce hiç Şırnak'a uçak ile gitmeyi düşündünüz mü? Şırnak için gezi planı yaptığınız zaman uygun uçak seferleri olduğunu unutmayın. Şırnak'ın güzelliklerini bir gün daha fazladan görmek istemez misiniz? Uçak şirketlerinin artması ile birlikte şirketler farklı kampanyalar düzenlemeye başladı. Bu sayede insanlar herhangi gitmek istedikleri bölgeye daha ucuz uçak bileti bulabiliyor. Geçtiğimiz hafta Ankara üzerinden Şırnak'a 21 gün önceden uçak bileti satın aldım. Bu sayede çok ekonomik bir şekilde gidiş-dönüş sağladım.
Uçak şirketlerinin sağlamış olduğu bu kampanyalar sayesinde en ucuz Şırnak uçak bileti ile seyahat edebilirsiniz. Sistem üzerinden bütün şirketlerin uçak bileti fiyatlarını inceleyebilirsiniz. İstediğiniz firma ile seyahat yapabilirsiniz. Dilediğiniz zaman dilediğiniz şekilde hızlı ve güvenilir bir şekilde Şırnak'a ulaşabilir. Şırnak Havalimanı pek fazla aktif olmadığı için bazı aylarda uçak seferleri düzenlenmektedir. Sürekli olarak sistemimizi takip etmenizi öneriyoruz.
Şırnak İklim ve Bitki Örtüsü
Şırnak ilimizde karasal iklim hakimdir. Karasal iklimde ise yazları sıcak ve kurak, kışları sert ve soğuk geçmektedir. Şırnak'ta farklı iklim tipleri görülmektedir. Yılın belli başlı bölümlerinde çok sıcak belli başlı bölümlerinde ise çok soğuk olduğu bilinir. Doğu Anadolu ve Güney bölgesinden gelen farklı hava kütleri Şırnak ilinin asıl iklim tipini bozmaktadır. Şırnağın bitki örtüsü ise çok fazla yağış görmediği için steptir. Step bitki örtüsü olmasına rağmen seyrek meşelikler ve ardıçlar görülür. Yükseklere çıkıldıkça alpin çayırlarına rastlayabilirsiniz.
Şırnak Nerede
Türkiye ilinin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alır. Şırnağın komşu illeri ise Mardin, Siirt, Van ve Hakkari olmaktadır. Şırnak merkez ilçesi yanı sıra 6 ilçesi bulunmaktadır.
Şırnak Tarihi
Şırnak ilimizin ismi Şehr-i Nuh'tan geldiği hakkında çeşitli söylentiler vardır. Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nuh Peygambere ait bir türbe bulunmaktadır. Nuh Peygamber, Tufan'ın ardından ilk olarak yerleştiği il ise Şırnak olarak söylenmektedir. Bu bilgilerin doğruluğu ise kesin değildir. Halk arasında bilir kişiler tarafından söylenmiştir. Şırnak 16 Mayıs 1990 tarihinde Siirt ilinden ayrılıp il olmuştur. Siirt ilinden ayrıldığı zaman Türkiye'nin 73. ili olmuştur.
Şırnak Ne Zaman Gitmeli
Güneydoğu Anadolu bölgesinde alan ilimize daha çok Nisan ve Mayıs aylarında gitmenizi tavsiye ediyorum. Yazları sıcak geçtiği için bunaltıcı sıcak karşısında Şırnak ilini pek fazla gezemezsiniz. Bununla birlikte uçak biletleri için en uygun dönem Mayıs ve Nisan ayları olmaktadır. Biletlerinizi 21 gün önceden aldığınız zaman gezilerinizi daha ekonomik yapma ihtimaliniz vardır. Bu yüzden biletlerinizi ayırtmayı unutmayın.
Şırnak Yöresel Lezzetleri
Şırnak ilinde birden çok farklı köken bulunduğu için ağız tatları farklıdır. Sizler için hazırladığım bu liste benim beğendiğim yöresel lezzetlerden oluşmaktadır. Şırnak'a gideceğiniz zaman bu listeyi yanınıza almayı unutmayın.
Şırnak’ta Gezilecek Yerler
Şırnak ilinde gezebileceğiniz farklı bölgelere değinmeye çalıştım. Şırnak ilinin güzellikleri olarak öğrenebilirsiniz.
Şırnak Hediyelik Eşya
Şırnak'a gittiğiniz zaman eşinize, dostunuza ve sevdiklerine alabileceğiniz hediyelik eşyalardan bahsetmek istiyorum. Şırnak iline özgü olan Hurcizin, Kilim, Mizer, Parzun, Şal-Şapik ve Turik eşyalarını hediyelik olarak kullanabilirsiniz. Hediyelik eşyaları ise Şırnak'ın pazarlarından uygun fiyata temin edebilirsiniz. Bunun yanı sıra meydanlar da bulunan hediyelik eşya dükkanlarından uygun fiyata bulmanız mümkündür.
Şırnak Havalimanları
Şırnak ilinde bir adet havalimanı bulunmaktadır. Cizre ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan bu havalimanı ise Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı olarak biliniyor. Havalimanı ise sadece iç hatlar da kullanılıyor. Dış hatlar için seferlerin uzun bir süre açılacağını düşünmüyorum. Bunun yanı sıra Şerafettin Elçi Havalimanından ülkenin herhangi bir iline uçuş seferleri bulunmuyor. Ankara ve İstanbul illerine direk uçuşlar yapabilirsiniz.
Şırnak Şerafettin Havalimanına nasıl ulaşırım?
Havalimanına ulaşabilmeniz için taksi veya özel araç kiralamalısınız. Bunun yanı sıra herhangi bir otobüs ve servis seferi bulunmuyor. Havalimanı Cizre merkez ilçesine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktadır. Şehir merkezinden kalkan servislerle de buraya ulaşım sağlanabilmektedir.