Ucuz Kütahya Uçak Bileti Satın Al
Kütahya tarihi ve doğal güzellikleri ile sizleri sarıp sarmalayacak ve yaptığınız ziyaretten memnun kalmanızı sağlayacak bir şehirdir. Bu şehre gidebilmek için en ucuz uçak bileti satın alarak hem sorunsuz hem yorulmadan hem de en ideal fiyata gidebilmek istiyorsanız sorgulama sayfamızdan istediğiniz gün ve saatte ki en uygun hizmet veren uçağı seçebilirsiniz. Ucuz Kütahya uçak bileti sorgulama sistemimiz sizlerin en uygun uçak bileti satın alabilmenizi sağlarken yolculuğunuzun konfor içinde geçmesine de katkı sağlamış oluyor. Karayoluyla uzun sürecek bu yolculuğunuz uygun uçak biletiniz sayesinde hem rahat hem de hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.
Kütahya'da bulunan Zafer Havaalanı iç ve dış hatlarda sizlere hizmet veren bir hava alanıdır. Kütahya'dan diğer şehirlere ya da yurt dışına yolculuk yapacaklar içinde gayet uygun bir yolculuk sağlıyor. Kütahya merkezinden taksi, havaş ve belediye otobüsleri ile bu havalimanına ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca aracınız varsa havalimanına da gidebilirsiniz.
Kütahya'ya Ne Zaman Gitmeli?
İç Anadolu ikliminin özelliklerini gösteren Kütahya'da sıcaklıklar genellikle kış aylarında oldukça düşüktür. Ancak kaplıcayı sevenler ve müze gezmek isteyenler için Kütahya yaz kış ayrı güzel bir şehirdir. Kış aylarında çinileri ve tarihi yerleri görebilir, yöresel lezzetlerin adreslerini bulma imkânına sahip olabilirken yaz aylarında da kaplıcaları, piknik yerleri, doğayla iç içe tarihi yapılarını sizlere cıvıl cıvıl kuşlar ve mis gibi bir hava ile sunuyor.
Kütahya'nın Coğrafi Özellikleri
Kütahya Acem Dağı eteklerinde bulunan Kütahya ovasının güneyinde kurulmuş bir şehirdir. Büyük bir kolu olan porsuk çayı Kütahya'dan geçer. Şehirleşme genellikle dağ tepelerine doğru oluşurken günümüzde nüfusun kalabalıklaşması ile ovalara doğru yayılma olmuştur. Ege Bölgesi'nde bulunan Kütahya şehri batıda Bursa ve Balıkesir'e güneybatıda Ege Bölgesi'ne güneybatıda Afyon'a, Konya'ya ve Akdeniz'e kuzeydoğuda Eskişehir ve Bilecik'e komşu olarak görülür.
Kütahya iklimi İç Anadolu'nun iklimi olan karasal iklimin özelliklerini taşır. İlkbahar, sonbahar ve kış aylarında bölge bolca yağış alır. Yaz ayları ise kurak geçer.
Kütahya Lezzetleri
Kütahya'da beslenme genellikle ayaküstü tarzı değil ev ürünlerine dayanmaktadır. Şehirde 1960’lı yıllarda aşçı evi olarak lokantalar kent yaşamına girmiştir. Genellikle yörede buğday ürünleri ve süt ile süt ürünleri beslenmenin temelini oluşturur. Bulgur, erişte, tarhana bu yörede çok kullanılan ve üretilen besin maddeleridir. Buna bağlı olarak bölgenin yöresel yemeklerinde de en çok bu ürünlerden kullanılmaktadır ve kuru havadan dolayı kurutulmuş sebzeler de şehirde bolca tüketilir.
En ünlü yemekler; cimcik, kıymalı sini mantısı, gözleme, dolamber böreği, hamur dolması, namaz lokması, ıspanaklı şibit, lokum, tahinli çörek, şibitli tavuk tiridi, sarma başlıca ara sıcak ve yemek çeşitlerindendir.
Sıkıcık çorbası, miyane çorbası, ovmac çorbası, yoğurt çevirme çorbası, tutmaç çorbası yöreye has çorbalardandır.
Güveç, Kütahya usulü kavurma, Küpte et, güllaç, ev baklavası, yufka tatlısı, çekme helva, su muhallebisi, yufka tatlısı, höşmerim, un helvası, perdeli pilav, mercimekli pilav, pilavlı tas kebabı, şerbet, dövmeç gibi muhteşem tatlara sahiptir.
Sizler Kütahya ziyaretinizde kışın kullanabileceğiniz tarhana, erişte, çorbalar için kullanılan mantı türlerinden stoklayabilir, sevdikleriniz içinde bu ürünlerden hediyelik olarak satın alabilirsiniz.
Kütahya'da Neler Yapılır?
Kütahya Kaplıcaları ile ünlü bir yerdir ve bu ünü ülke sınırlarını aşmıştır. Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçisi ve şifa bulmak için gelenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır ve burada yoğunluk her zaman vardır.
Piknik alanları doğal güzellikleri ile insanı cezbeden bu şehirde sizler bol yeşillikli ve doğal güzelliklerle bezenmiş olan alanlarda piknik yapabilir, harika vakit geçirebilirsiniz. Porsuk Barajı çevresinde Gölcük Yaylası'nda ve Çamlıca mesire yerinde kuş sesleri eşliğinde ruhunuzu ve beyninizi dinlendirebilirsiniz.
Sportif aktivitelere katılabilirsiniz; motor ve bisiklet turları düzenlenerek şehirde sizler sportif faaliyetlerde bulunabilirsiniz.
Türk Konakları ile ünlü olan Germiyan Caddesi'nde 150 yıllık tarihe yakından bakabilir ve burada Antik Kenti gezebilirsiniz.
Şifalı Pınarları’nın o eşsiz sularından tadarak gezi yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
Çinili cami’yi gezerek Kütahya'nın meşhur el sanatlarından biri olan Çininin muhteşem görünümü ile büyülenebilirsiniz.
Tabii ki Kütahya’ya gitmişken Kütahya çini ve porselenlerinin tanıtıldığı atölyeleri gezebilir ve burada saatlerce vakit geçirebilirsiniz.
Zeus Tapınağı’na da giderek bu tapınağın doğa içerisindeki görünümünü ve diğer önemli bölümlerini keşfe çıkabilirsiniz.
Kütahya Ulaşımı
Kütahya pek çok Büyükşehir'e yakın bir ildir ve ulaşımı da bu nedenle oldukça gelişmiştir. Kütahya'ya karayoluyla, hava yolu ile Eskişehir'e yakın ve Eskişehir'e kadar karayolu ile giderek daha sonra hızlı tren kullanma imkânına da sahip olabilirsiniz.
En Ucuz Şırnak Uçak Bileti Burada
Daha önce hiç Şırnak'a uçak ile gitmeyi düşündünüz mü? Şırnak için gezi planı yaptığınız zaman uygun uçak seferleri olduğunu unutmayın. Şırnak'ın güzelliklerini bir gün daha fazladan görmek istemez misiniz? Uçak şirketlerinin artması ile birlikte şirketler farklı kampanyalar düzenlemeye başladı. Bu sayede insanlar herhangi gitmek istedikleri bölgeye daha ucuz uçak bileti bulabiliyor. Geçtiğimiz hafta Ankara üzerinden Şırnak'a 21 gün önceden uçak bileti satın aldım. Bu sayede çok ekonomik bir şekilde gidiş-dönüş sağladım.
Uçak şirketlerinin sağlamış olduğu bu kampanyalar sayesinde en ucuz Şırnak uçak bileti ile seyahat edebilirsiniz. Sistem üzerinden bütün şirketlerin uçak bileti fiyatlarını inceleyebilirsiniz. İstediğiniz firma ile seyahat yapabilirsiniz. Dilediğiniz zaman dilediğiniz şekilde hızlı ve güvenilir bir şekilde Şırnak'a ulaşabilir. Şırnak Havalimanı pek fazla aktif olmadığı için bazı aylarda uçak seferleri düzenlenmektedir. Sürekli olarak sistemimizi takip etmenizi öneriyoruz.
Şırnak İklim ve Bitki Örtüsü
Şırnak ilimizde karasal iklim hakimdir. Karasal iklimde ise yazları sıcak ve kurak, kışları sert ve soğuk geçmektedir. Şırnak'ta farklı iklim tipleri görülmektedir. Yılın belli başlı bölümlerinde çok sıcak belli başlı bölümlerinde ise çok soğuk olduğu bilinir. Doğu Anadolu ve Güney bölgesinden gelen farklı hava kütleri Şırnak ilinin asıl iklim tipini bozmaktadır. Şırnağın bitki örtüsü ise çok fazla yağış görmediği için steptir. Step bitki örtüsü olmasına rağmen seyrek meşelikler ve ardıçlar görülür. Yükseklere çıkıldıkça alpin çayırlarına rastlayabilirsiniz.
Şırnak Nerede
Türkiye ilinin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alır. Şırnağın komşu illeri ise Mardin, Siirt, Van ve Hakkari olmaktadır. Şırnak merkez ilçesi yanı sıra 6 ilçesi bulunmaktadır.
Şırnak Tarihi
Şırnak ilimizin ismi Şehr-i Nuh'tan geldiği hakkında çeşitli söylentiler vardır. Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nuh Peygambere ait bir türbe bulunmaktadır. Nuh Peygamber, Tufan'ın ardından ilk olarak yerleştiği il ise Şırnak olarak söylenmektedir. Bu bilgilerin doğruluğu ise kesin değildir. Halk arasında bilir kişiler tarafından söylenmiştir. Şırnak 16 Mayıs 1990 tarihinde Siirt ilinden ayrılıp il olmuştur. Siirt ilinden ayrıldığı zaman Türkiye'nin 73. ili olmuştur.
Şırnak Ne Zaman Gitmeli
Güneydoğu Anadolu bölgesinde alan ilimize daha çok Nisan ve Mayıs aylarında gitmenizi tavsiye ediyorum. Yazları sıcak geçtiği için bunaltıcı sıcak karşısında Şırnak ilini pek fazla gezemezsiniz. Bununla birlikte uçak biletleri için en uygun dönem Mayıs ve Nisan ayları olmaktadır. Biletlerinizi 21 gün önceden aldığınız zaman gezilerinizi daha ekonomik yapma ihtimaliniz vardır. Bu yüzden biletlerinizi ayırtmayı unutmayın.
Şırnak Yöresel Lezzetleri
Şırnak ilinde birden çok farklı köken bulunduğu için ağız tatları farklıdır. Sizler için hazırladığım bu liste benim beğendiğim yöresel lezzetlerden oluşmaktadır. Şırnak'a gideceğiniz zaman bu listeyi yanınıza almayı unutmayın.
Şırnak’ta Gezilecek Yerler
Şırnak ilinde gezebileceğiniz farklı bölgelere değinmeye çalıştım. Şırnak ilinin güzellikleri olarak öğrenebilirsiniz.
Şırnak Hediyelik Eşya
Şırnak'a gittiğiniz zaman eşinize, dostunuza ve sevdiklerine alabileceğiniz hediyelik eşyalardan bahsetmek istiyorum. Şırnak iline özgü olan Hurcizin, Kilim, Mizer, Parzun, Şal-Şapik ve Turik eşyalarını hediyelik olarak kullanabilirsiniz. Hediyelik eşyaları ise Şırnak'ın pazarlarından uygun fiyata temin edebilirsiniz. Bunun yanı sıra meydanlar da bulunan hediyelik eşya dükkanlarından uygun fiyata bulmanız mümkündür.
Şırnak Havalimanları
Şırnak ilinde bir adet havalimanı bulunmaktadır. Cizre ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan bu havalimanı ise Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı olarak biliniyor. Havalimanı ise sadece iç hatlar da kullanılıyor. Dış hatlar için seferlerin uzun bir süre açılacağını düşünmüyorum. Bunun yanı sıra Şerafettin Elçi Havalimanından ülkenin herhangi bir iline uçuş seferleri bulunmuyor. Ankara ve İstanbul illerine direk uçuşlar yapabilirsiniz.
Şırnak Şerafettin Havalimanına nasıl ulaşırım?
Havalimanına ulaşabilmeniz için taksi veya özel araç kiralamalısınız. Bunun yanı sıra herhangi bir otobüs ve servis seferi bulunmuyor. Havalimanı Cizre merkez ilçesine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktadır. Şehir merkezinden kalkan servislerle de buraya ulaşım sağlanabilmektedir.