Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Sivas - Bodrum Uçak Bileti


Zamanınız Yoksa Bodrum Uçak Bileti Burada

Bir yerden bir yere giderken sizin için de zaman kaybı yaşamak can sıkıcı durumlardan biri oluyor mu? Bir an önce gideceğiniz yere vararak işlerinizi bitirmek ya da tatilinize başlamak mı istiyorsunuz? Bütün bunlar için ulaşım yollarından en hızlısı olan havayolunu tercih etmeye ne dersiniz? Sizin için ucuz uçak bileti sunan firmamıza gelerek gideceğiniz yerlere en uygun biletleri alabilirsiniz.

En uygun Bodrum uçak bileti aradığınızda sizleri her zaman memnun bırakacak olan sayfamız üzerinden biletinizi alabilir ve keyifli yolculuğunuza başlayabilirsiniz. Uçak bileti aramak yerine kaliteli firmaların bir araya geldiği en uygun uçak biletlerinin adresinde sizleri de bekliyoruz.

Bodrum’un Bitki Örtüsü ve İklimi

Muğla’nın ilçelerinden biri olan Bodrum genellikle sıcak havası ve kumsalları ile bilinir. Türkiye’nin çoğu yerinde kar kalınlığı metreleri aşarken Bodrum’da denize girmek oldukça kolaydır. Ege ve Akdeniz iklimlerinin kesiştiği bir yerde olan Bodrum mikroklima özelliğine sahiptir. Yaz aylarında nemi olmaz ve sıcaktır. Kış aylarında ise nem hafif denecek kadar vardır ve şiddetli geçmez. Kar neredeyse hiç yağmaz. Onca sene içerisinde sadece bir kere yağmıştır.

Bodrum’a Ne Zaman Gitmeli?

Bodrum’a gitmek isteyenler için kış mevsimi de yaz mevsimi gibi aynı olacaktır. Ancak kalabalık olsun bir sürü insanla birlikte tatil yapmanın keyfini yaşayım diyorsanız yaz aylarında ve ilkbahar aylarında Bodrum’a gelerek dinlenebilir ve turistik gezilerinizi yapabilirsiniz. Yılın her ayında sizler için güzel yüzünü gösterecek olan Bodrum Haziran Temmuz ve Ağustos aylarında daha da güzel bir yer haline geldiği için bu ayları tercih etmenizi öneririm.

Bodrum’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Bodrum turistik bir bölge olmasından dolayı çeşitli yemeklerin ve içeceklerin sunulduğu tatil mekanlarından biridir.

Sebzeli Döner: Sebzelerle hazırlanarak Ege’ye ve Akdeniz’e özgü bir yemek olduğunu ortaya koyan bu lezzeti Bodrum’a gittiğinizde deneyebilirsiniz. Sokaklara koyulan masalarda çok güzel bir deneyim olacaktır.

Çökertme Kebabı: Bodrum her damak tadına uygun yemeği hazırlayabilecek kadar becerikli bir yer. Buraya geldiğinizde harika çökertme kebabını yiyerek tatilinize devam edebilirsiniz. Merak etmeyin buranın yemekleri çok hafif.

Pizza: Her yaştan insanın severek yediği bir lezzet haline gelen pizza Bodrum’unda gözdesi olmuş durumda. Özellikle çocuklu aileler burada pizza yemeye bayılıyor.

Balık: Balık dediğime bakmayın bu kadar denizle iç içe olup da Bodrum’da balık yememek olmaz. Yolunuz Bodrum’a düşerse mutlaka balık ızgara ya da diğer balık yemeklerinden birini denemelisiniz. Burada balıkların yanına verilen salatalar sizi kendine hayran bırakacak.

Dondurma: Tamamen doğal aromalarla hazırlanan dondurmalar kış yaz burada satışa sunuluyor. Damaklarda güzel bir lezzet bırakan bu dondurmalar çok ünlülerin bile denemek istediği lezzetlerden.

Bodrum’a geldiğinizde yöresel lezzetler denemeniz pek kolay olmayacaktır. Çünkü tatil mekanı olmasından dolayı çoğu insan bilindik tatlar denemek istiyorlar.

Bodrum’da Gezilecek Yerler

Halikarnas Mozolesi: Mozole kalıntılarının bulunduğu bu yer yerli ve yabancı turistler tarafından sürekli olarak ziyaret edilmektedir.

Antik Tiyatro: Binlerce yıl öncesinden bizlere seslenen mekanlardan olan Antik Tiyatro sağlam kalmış yapısı ile bugün bile pek çok gösterime sahne oluyor.

Bitez Plajları: Bodrum’un en renkli yüzlerinden olan Bitez plajları ziyaretçi akınına uğrayan mekanlar arasında birinci sırada yer alacak kadar güzel ve eğlenceli.

Bardakçı Koyu: Bodrum’a farklı bir açıdan bakmak isteyenlerin tercih edeceği bu koy gerçekten gün batımında sizleri farklı düşüncelere götürebilir.

Aspat Koyu: Yeşil ile mavinin birbirine el salladığı yerlerden olan Aspat koyu sakin ve eşsiz manzaralı bir yer.

Şevket Sabancı Kültür Merkezi: Bembeyaz mimarisi ile sizleri de etkileyecek olan bu kültür merkezi Turgutreis’te.

Zeki Müren Sanat Müzesi: Zeki Müren’e ait olan eşyaların sergilendiği ve sanat camiasının da ziyaret ettiği mekanlardan biridir. Usta sanatçı Zeki Müren’in Bodrum’daki evi müze haline gelmiştir.

Bodrum’a gittiğinizde karşınıza pek çok antik kent ve doğa harikası diyebileceğiniz koylar çıkacaktır. Burada zevkli bir tatil geçirdiğiniz gibi sanata ve tarihe de doyabilirsiniz.

Bodrum’a Özel Alışveriş Notları

Bodrum’a gittiğinizde el sanatları ile örülü bir hediyelik eşya dükkanları bulabilirsiniz. Genellikle el emeği göz nuru diyebileceğimiz ürünlerin sergilendiği bu dükkanlardan Bodrum’a özel eşyalar bulabilirsiniz.

Takıları ile de ünlü olan Bodrum harika tasarımlı modeller sunarken elinizde dondurmanızla gezmeye başlayabilirsiniz. Bodrum eski uygarlıklara beşik olmuş bir tatil alanı olduğu için buradan kendinize sandalet türü ürünlerde alabilirsiniz. Bodrum’da deniz ürünleri ile hazırlanmış olan diğer ürünlerde büyük bir güzellikte sunulacaktır. Dikkat çeken bu ürünlerden alarak evinizin bir köşesinde deniz esintilerini ve kumsaldan gelen sıcaklığı sergileyebilirsiniz.

Ege’ye özgü sebzeler, otlar ve meyvelerde bulabileceğiniz pazarlara giderek çeşitli besinler alabilirsiniz. Pazarları ile ünlü olan Bodrum’dan tatilciler harika ürünler alabilirler. Rengarenk kıyafetler, iç çamaşırları, örtüler, el boyaması ahşap ürünler ve daha neler neler Bodrum pazarlarında…

Bodrum Havalimanına Nasıl Gidilir?

Bodrum Havalimanı Muğla’nın ilçelerinden olan Milas ile Bodrum arasında yer alır. İç hatlara ve dış hatlara açık olan bu havalimanı tatilcilerden ve burada düzenlenen etkinliklerden dolayı oldukça yoğun bir havalimanıdır. 1980 yılından beri tarihi yapısı nedeniyle uçak seferlerindeki artıştan dolayı kendini yenileyen Bodrum Havalimanı mekan değişiklikleri ve yenilenmeler ile birlikte kendini geliştirmiştir. Bodrum Havalimanı sadece Muğla’da bulunan  turizm alanları için değil aynı zamanda Söke, Kuşadası, Didim gibi yerler içinde Aydın’a gelecek olan turistler tarafından da kullanılmaktadır.

Bodrum Havalimanına Nasıl Ulaşılır?

Bodrum’da uçak seferlerine bağlı olarak havaş kullanılmaktadır. Merkezden ve Bodrum’dan alınan yolcular uçuş saatine doğru havalimanına götürülmektedir. Aynı zamanda havalimanından da merkeze götürülmektedir.

Kişisel araçlarla Bodrum havalimanına gidilebilir. Bununla birlikte taksilerde ulaşımda önemli bir yere sahiptir. Araç kiralama işlemleri yapılarak da Bodrum havalimanına ulaşmak mümkündür. Son zamanlarda tatil mekanlarında geliştirilen çalışmalardan biri olan havaalanı transfer araçları da sizlere hizmet verecektir. Bodrum’a geldiğinizde özel araç hizmetleri veren uçak firmalarını da tercih edebilirsiniz.


Sivas - Bodrum uçak bileti

En Ucuz Sivas Uçak Bileti İçin Tıklayın…

Ülkemizin en soğuk illeri arasında bulunan Sivas'a daha önce hiç uçak ile gittiniz mi? Sivas'a rahat, hızlı ve güvenilir bir şekilde gidebilmeniz için uçak seferlerimiz başlamıştır. Uçak seferlerinde bilet nasıl alacağım tarzında soruları kafanızdan hemen silebilirsiniz. Günümüz şartlarında bu tarz soruların cevabı artık internet ile halledebiliyor. Uçak biletlerinizi internet sitemiz üzerinden rahatlıkla rezerve edebilirsiniz. Hava yolları artık daha fazla müşteri götürebilmek adına çeşitli kampanyalar düzenliyor. Sizler bu kampanyalardan yararlandığınız zaman ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. Sitemizi incelediğiniz zaman en ucuz Sivas uçak bileti fiyatlarını rahatlıkla görebilirsiniz.

İstediğiniz zaman anında uçak bileti alma hakkınızı eliniz de bulunduruyorsunuz. En güzel illerimizden birisi olan Sivas'a uçak biletinizi hemen almanızı tavsiye ediyorum. Unutmayın hızlı bir şekilde yapacağınız yolculuk sizin için daha sağlıklı olacaktır. Zamandan tasarruf yaptığınız vakti eğlence için harcayabilirsiniz. Çeşitli sayıda uçak seferleri ve biletleri sizleri sistem üzerinde bekliyorlar.

Sivas'a Ne Zaman Gitmeliyim?

Sivas soğukları ile meşhur olduğu için kış aylarında genellikle gezi amaçlı gittiğiniz zaman alışık olmadığınız için çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Bunun yerine Sivas'a yaz aylarına doğru gittiğiniz zaman Sivas'ta bütün meydanların tıklım tıklım olduğunu göreceksiniz. İnsanlar kışın soğuklar da maalesef çıkamıyor. Uçak ile seyahat konusunda Sivas'a mayıs, şubat ve mart aylarını tercih edebilirsiniz. Genellikle en çok tercih edilen ay ise Mayıs olmaktadır. Gideceğiniz tarihten 21 gün önce alacağınız biletler ekonomik açıdan daha önem taşımaktadır.

Sivas'ın Tarihi

İç Anadolu'nun en eski ve önemli kentleri arasında yer alan Sivas'ın eski adı Latince Sebastea olarak bilinmektedir. Eskiden ve günümüz de önemli yerleşim merkezlerinden biri olarak gösterilen Sivas'ın ilçeleri haritanın birçok bölgesine dağılmıştır. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde çeşitli ilçeleri bulunmaktadır. Sivas iline gittiğiniz zaman üç bölgenin kültür unsurlarına rastlayabilirsiniz.

Dünyaca ünlü kangal köpekleri ve linyit işletmeciliği ile Sivas ilimiz Türkiye açısından büyük bir önem taşımaktadır. Sivas iline gittiğiniz zaman Kangal çiftliklerini görmeden dönmenizi tavsiye etmem.

Sivas Nerede?

Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde Sivas ilimiz bulunmaktadır. Mezopotamya sınırları içerisinde bulunan Sivas kervanların geçişine tanık olmaktadır. Fırat Nehri'nin önemli kollarından bir tanesi olan Karasu Nehri, Sivas ili il sınırları içerisinde yer almaktadır.

Sivas İklimi ve Bitki Örtüsü

İç Anadolu'da hakim olan kara iklimi Sivas ili içinde geçerlidir. Bu iklim ise yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve yağışlı olarak bilinir. Bu nedenle bahsettiğim gibi Sivas ilini gezmek istiyorsanız yaz aylarını tercih etmelisiniz. Diğer illerde günlük güneşlik bir hava olmasına rağmen Sivas ilinde üşüyebilirsiniz. Bitki örtüsü ise ilkbahar ve sonbahar da yemyeşil yazın ise bozkır görünümüne bürünmektedir.

Sivas'ın Lezzetleri

  • Çirli Et
  • Divriği Pilavı
  • Sivas Kebabı
  • Kelle Tatlısı
  • Cılbır
  • Ayran Çorbası
  • Mirik Köfte
  • Patatesli Hıngal
  • Sivas Köftesi

Sivas'ta Gezilecek Yerler

  • Çifte Minareli Medrese
  • Buruciye (Şifaiye) Medresesi
  • Sivas Kongre Müzesi
  • Gök Medrese
  • Ulu Camii
  • Kangal Balıklı Kaplıca
  • Gürün Gökpınar Gölü
  • Gürün Şuğul Vadisi
  • Gemerek Sızır Şelalesi
  • Aşık Veysel Müzesi
  • Divriği Ulu Camii
  • Zara Tödürge Gölü
  • Sivas Eğri Köprü
  • Paşabahçe Mesire Alanı

Sivas'ta Hediyelik Eşya

  • Kangal köpeği ile ilgili maketler alabilirsiniz.
  • Kemik bıçakları satın alabilirsiniz.
  • Divriğ Camii ve Ulu Camii gibi önemli tarihi yerlerin maketlerini ve yapıştırmalarını satın alabilirsiniz.
  • Kemik bıçakların yanı sıra aynı şekilde birçok hediyelik eşya dükkanında satın alabileceğiniz kemik tarakları tercih edebilirsiniz.
  • Hediyelik eşya alacağınız zaman kesinlikle Sivas'ta pazarlığın sünnet olduğunu unutmayın.

Sivas Hava Limanları

 

Sivas ili her ne kadar gelişmiş bir il olmasına rağmen bir adet hava limanı bulunmaktadır. Bu hava limanı ismi ise Nuri Demirağ Havalimanı olarak bilinmektedir.

Sivas Hava Limanına Nasıl Ulaşılır?

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı ile şehir merkezi arasında yaklaşık 25 kilometre gibi bir mesafe bulunmaktadır. Bu nedenle buraya özel taksi, özel araç ve VIP servisleri kullanarak ulaşabilirsiniz. Örneğin, taksi ile gittiğinizi düşünürsek ortalama 40-45 Türk Lirası vermeniz gerekecektir. Ayrıca şehir merkezinden havaalanına götüren servislerde bulunuyor. Bunlardan birine binerek kısa sürede havalimanına ulaşabilirsiniz.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! UcakBiletix.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: