Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Sivas - Çanakkale Uçak Bileti


Kaliteli Yolculuk İçin Çanakkale Uçak Bileti

Yolculuğun da kalitelisi mi olur demeyin… Bazı yolculuklar vardır ki çok kolaylıkla istediğiniz yere ulaşırsınız. Bazıları da vardır ki gözünüz sürekli saate takılır ve ne zaman varacağım diye dakikaları saymaya başlarsınız. İşte böyle yolculuklar kaliteli değildir. İstediğiniz gibi zaman geçiremezsiniz ve yavaşlık en çok şikayet ettiğiniz durum olur. Ancak ucuz uçak bileti ile sizleri karşılayacak olan sayfamızdan yolculuklarınız için kendinize bir iyilik yapabilirsiniz.

Şehitlikleri görmek ve Kurtuluş Savaşı’nı canlı canlı yaşamak istediğinizde Çanakkale için bilet arıyorsanız en uygun Çanakkale uçak bileti için sayfamıza gelebilirsiniz. Her zaman piyasanın en uygun biletlerini bulacağınız sayfamız üzerinden uçak bileti fiyatları ile cebinize de iyilik yapmış olacaksınız.

Çanakkale’nin Bitki Örtüsü ve İklimi

Çanakkale iklim olarak Akdeniz ve Karadeniz iklimi ile örülü bir atmosfere sahiptir. Bu ilde denizin ılıman iklimi görüldüğü gibi dağlık alanlar olmasından dolayı da kışları sert geçmektedir. Orta kısımlarda ve Gelibolu yarımadasında sıcaklık diğer bölgelere göre daha düşüktür. Rüzgârlı bir iklime sahip olan Çanakkale kış aylarında daha fazla yağış almakla birlikte yaz aylarında yağış azalmaktadır. Ormanlarla kaplı olan Çanakkale çayırlık alanları ve meraları ile de yemyeşil bir görüntüye sahiptir.

Çanakkale’ye Ne Zaman Gitmeli?

Çanakkale kış aylarında soğuk olması ile birlikte yaz aylarında da sıcak olur. Ancak Çanakkale’nin en güzel zamanı Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarıdır. Bu dönemlerde gidildiğinde rahatlıkla Çanakkale gezisi yapılabilir. Çanakkale’ye gitmek isteyenlerin Çanakkale zaferi için hazırlanan programlara gelmeleri de gerçekten daha güzel bir etkinlik yapmalarını ve Çanakkale’yi asıl haliyle görmeleri daha iyi olacaktır.

Çanakkale’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Sardalya: Çanakkale’nin sevilen lezzetlerinden olan sardalyalar her mevsim ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Sardalye ile yapılan yemekleri mutlaka denemelisiniz.

Çorbaları ile ünlü olan Çanakkale’de çeşitli ürünlerle hazırlanan pek çok çorba bulabilirsiniz. Bazı çorbalar sıvı kıvamda iken bazıları ise hafif koyu yapısı ile dikkat çekiyor.

Peynir Helvası: Çanakkale’ye gelenlere sunulan harika yemeklerden biri olan peynir helvası farklı tadı ve farklı bir malzemeden yapılmış olması ile dikkat çekiyor. Çanakkale’de çoğu yerde bulabileceğiniz bu lezzetin tadı damağınızda kalacak.

Eğer ben buraya kadar geldim yöresel yemekler denemek istiyorum derseniz Çanakkale’de sizler için patlıcan göce, şaraşura, oğlak çevirme gibi yemeklerde hazırlanıyor. Damağınızda farklı bir tat bırakacak olan bu yemeklerin yanı sıra ahlat turşusunu da yemeklerinizin yanında deneyebilirsiniz. Taze balıklar ve mezelerde Çanakkale’de en sevilen öğünlüklerdir.

Çanakkale’de Gezilecek Yerler

Çanakkale Şehitliği: Tarihin yazıldığı yerden biri olan ve manevi iklimi ile sizleri kendinizden geçirip yıllar öncesine götürecek olan Çanakkale Şehitliği Çanakkale’yi Çanakkale yağan yerlerden. Burada yaşanan hikayeleri duyduğunuzda ve müzelerini gezdiğinizde kanınızın donacağı ve gözlerinizden birkaç damla yaşın süzüleceği kesin.

 Alay Şehitliği: 57.alayın anısına dikilen bu şehitliğin önünde bir heykel vardır. Bu heykel şehitlik mertebesine ulaşamamış ancak son Çanakkale gazimiz olan 108 yaşındaki Hüzeyin Kaçmaz’a aittir.

Truva Antik Kenti ve Truva Atı: Truva Atı’nı görmeyen yoktur. Adını bu şehirden alan kocaman bir at olan Truva Çanakkale’ye gelenlerin gidebilecekleri yerlerden biridir. Homeros’un destanları da burada doğmuştur.

Aynalı Çarşı: Gezmek ve alışveriş yapmak isteyenlerin gidip görebileceği Çanakkale mekânlarından olan Aynalı Çarşı, hem mimari özellikleri hem de alışverişte sunduğu farklı ürünleri ile misafirlerin dikkatini çeken yerlerden.

Çanakkale Saat Kulesi: II. Abdülhamit tarafından inşa edilen ve şehir merkezinde bulunan mimari eserlerden olan saat kulesi Çanakkale ile bütünleşmiş yapılardan biridir.

Assos Antik Kenti: Aristotales’in yaşadığı ve mektebini kurarak derslerini verdiği yerlerden bir olarak bilinen Assos milattan öncesine dayanan tarihi ile dikkat çekiyor.

Bozcaada: Çanakkale’nin en güzel ve şirin mekânlarından biri olan Bozcaada, Türkiye’nin adalar sıralamasında da 3. büyük adası olarak biliniyor.

Eğer Çanakkale’ye gelmişseniz Afrodit kaplıcalarını, sahil şeridini, Kilitbahir ve Conkbayırı’nı da ziyaret etmelisiniz. Gökçeada ve Askeri Deniz Müzesi de gidip görebileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

Çanakkale’ye Özel Alışveriş Notları

Çanakkale’ye geldiğinizde sizin de dikkatinizi çekecek olan ürünlerin başında el sanatları ve çanak-çömlekler olacaktır. Seramik ürünleri ile de dikkat çeken Çanakkale’den sevdiklerinize seramik ürünler alabilirsiniz.

Aynalı Çarşı’ya girdiğinizde karşınıza çıkacak onlarca hediyelik eşyadan birini alabileceğiniz gibi peynirli helvadan da almayı unutmayın. Sardalye de alabileceğiniz bu yerde aynı zamanda domates reçeli ve gelincik reçeli de bulunuyor. Bunlardan alabileceğiniz gibi has zeytinyağı da alabilirsiniz.

Çanakkale Havalimanına Nasıl Gidilir?

Sivil ve askeri uçuşlar için kullanılan Çanakkale Havalimanı şehir merkezine 5 km uzaklıkta bulunmaktadır. 1995 yılında hizmete açılmış olan Çanakkale havalimanı, haftanın 7 günü hizmet vermektedir.

Çanakkale Havalimanına ulaşmak için belediye otobüsleri tercih edilebilir. Aynı zamanda taksilerle ya da kişisel araçlarla da istenilen yere varılabilir. Araç kiralama servisleri de bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezine de ulaşım mümkündür.


Sivas - Çanakkale uçak bileti

En Ucuz Sivas Uçak Bileti İçin Tıklayın…

Ülkemizin en soğuk illeri arasında bulunan Sivas'a daha önce hiç uçak ile gittiniz mi? Sivas'a rahat, hızlı ve güvenilir bir şekilde gidebilmeniz için uçak seferlerimiz başlamıştır. Uçak seferlerinde bilet nasıl alacağım tarzında soruları kafanızdan hemen silebilirsiniz. Günümüz şartlarında bu tarz soruların cevabı artık internet ile halledebiliyor. Uçak biletlerinizi internet sitemiz üzerinden rahatlıkla rezerve edebilirsiniz. Hava yolları artık daha fazla müşteri götürebilmek adına çeşitli kampanyalar düzenliyor. Sizler bu kampanyalardan yararlandığınız zaman ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. Sitemizi incelediğiniz zaman en ucuz Sivas uçak bileti fiyatlarını rahatlıkla görebilirsiniz.

İstediğiniz zaman anında uçak bileti alma hakkınızı eliniz de bulunduruyorsunuz. En güzel illerimizden birisi olan Sivas'a uçak biletinizi hemen almanızı tavsiye ediyorum. Unutmayın hızlı bir şekilde yapacağınız yolculuk sizin için daha sağlıklı olacaktır. Zamandan tasarruf yaptığınız vakti eğlence için harcayabilirsiniz. Çeşitli sayıda uçak seferleri ve biletleri sizleri sistem üzerinde bekliyorlar.

Sivas'a Ne Zaman Gitmeliyim?

Sivas soğukları ile meşhur olduğu için kış aylarında genellikle gezi amaçlı gittiğiniz zaman alışık olmadığınız için çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Bunun yerine Sivas'a yaz aylarına doğru gittiğiniz zaman Sivas'ta bütün meydanların tıklım tıklım olduğunu göreceksiniz. İnsanlar kışın soğuklar da maalesef çıkamıyor. Uçak ile seyahat konusunda Sivas'a mayıs, şubat ve mart aylarını tercih edebilirsiniz. Genellikle en çok tercih edilen ay ise Mayıs olmaktadır. Gideceğiniz tarihten 21 gün önce alacağınız biletler ekonomik açıdan daha önem taşımaktadır.

Sivas'ın Tarihi

İç Anadolu'nun en eski ve önemli kentleri arasında yer alan Sivas'ın eski adı Latince Sebastea olarak bilinmektedir. Eskiden ve günümüz de önemli yerleşim merkezlerinden biri olarak gösterilen Sivas'ın ilçeleri haritanın birçok bölgesine dağılmıştır. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde çeşitli ilçeleri bulunmaktadır. Sivas iline gittiğiniz zaman üç bölgenin kültür unsurlarına rastlayabilirsiniz.

Dünyaca ünlü kangal köpekleri ve linyit işletmeciliği ile Sivas ilimiz Türkiye açısından büyük bir önem taşımaktadır. Sivas iline gittiğiniz zaman Kangal çiftliklerini görmeden dönmenizi tavsiye etmem.

Sivas Nerede?

Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde Sivas ilimiz bulunmaktadır. Mezopotamya sınırları içerisinde bulunan Sivas kervanların geçişine tanık olmaktadır. Fırat Nehri'nin önemli kollarından bir tanesi olan Karasu Nehri, Sivas ili il sınırları içerisinde yer almaktadır.

Sivas İklimi ve Bitki Örtüsü

İç Anadolu'da hakim olan kara iklimi Sivas ili içinde geçerlidir. Bu iklim ise yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve yağışlı olarak bilinir. Bu nedenle bahsettiğim gibi Sivas ilini gezmek istiyorsanız yaz aylarını tercih etmelisiniz. Diğer illerde günlük güneşlik bir hava olmasına rağmen Sivas ilinde üşüyebilirsiniz. Bitki örtüsü ise ilkbahar ve sonbahar da yemyeşil yazın ise bozkır görünümüne bürünmektedir.

Sivas'ın Lezzetleri

  • Çirli Et
  • Divriği Pilavı
  • Sivas Kebabı
  • Kelle Tatlısı
  • Cılbır
  • Ayran Çorbası
  • Mirik Köfte
  • Patatesli Hıngal
  • Sivas Köftesi

Sivas'ta Gezilecek Yerler

  • Çifte Minareli Medrese
  • Buruciye (Şifaiye) Medresesi
  • Sivas Kongre Müzesi
  • Gök Medrese
  • Ulu Camii
  • Kangal Balıklı Kaplıca
  • Gürün Gökpınar Gölü
  • Gürün Şuğul Vadisi
  • Gemerek Sızır Şelalesi
  • Aşık Veysel Müzesi
  • Divriği Ulu Camii
  • Zara Tödürge Gölü
  • Sivas Eğri Köprü
  • Paşabahçe Mesire Alanı

Sivas'ta Hediyelik Eşya

  • Kangal köpeği ile ilgili maketler alabilirsiniz.
  • Kemik bıçakları satın alabilirsiniz.
  • Divriğ Camii ve Ulu Camii gibi önemli tarihi yerlerin maketlerini ve yapıştırmalarını satın alabilirsiniz.
  • Kemik bıçakların yanı sıra aynı şekilde birçok hediyelik eşya dükkanında satın alabileceğiniz kemik tarakları tercih edebilirsiniz.
  • Hediyelik eşya alacağınız zaman kesinlikle Sivas'ta pazarlığın sünnet olduğunu unutmayın.

Sivas Hava Limanları

 

Sivas ili her ne kadar gelişmiş bir il olmasına rağmen bir adet hava limanı bulunmaktadır. Bu hava limanı ismi ise Nuri Demirağ Havalimanı olarak bilinmektedir.

Sivas Hava Limanına Nasıl Ulaşılır?

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı ile şehir merkezi arasında yaklaşık 25 kilometre gibi bir mesafe bulunmaktadır. Bu nedenle buraya özel taksi, özel araç ve VIP servisleri kullanarak ulaşabilirsiniz. Örneğin, taksi ile gittiğinizi düşünürsek ortalama 40-45 Türk Lirası vermeniz gerekecektir. Ayrıca şehir merkezinden havaalanına götüren servislerde bulunuyor. Bunlardan birine binerek kısa sürede havalimanına ulaşabilirsiniz.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! UcakBiletix.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: