Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Sivas - Erzurum Uçak Bileti


Ucuz Erzurum Uçak Bileti İçin Buraya

Tüm uçuşları bir anda ekranınıza getirebilir misiniz? Tabi zor bir durum bu. Çünkü internet üzerinde ucuz biletleri bulmak neredeyse imkânsız gibi bir durum. Ancak firmamız en ucuz uçak bileti fiyatlarını tek seferde ekranlarınıza getirerek sizleri büyük bir yükten kurtarıyor. En uygun Erzurum uçak bileti aradığınızda karşınıza saniyeler içerisinde bütün biletleri karşınıza getirecek olan bu sistem üzerinden zamandan tasarruf yapmanı ayrıcalığını da yaşayacaksınız.

Önceden beri pahalı olan bilet fiyatlarında dolayı tercih etmediğiniz uçaklar şimdilerde oldukça uygun bilet fiyatları ile sizleri de rahatlatacak. Uçak bileti almak istediğinizde başarılı ve güvenilir bir adres ararsanız sayfamıza tıklayabilirsiniz.

Erzurum’un Bitki Örtüsü ve İklimi

Erzurum soğuk havası ile bilinen ve karasal iklimin hâkim olduğu illerden biridir. Çok soğuk olması ile bilinen Erzurum kış aylarında çok soğuk ve yağışlı bir iklime sahip olduğu gibi yaz aylarında da çok sıcak ve kurak bir hal alır. 115 günü karlı geçen bu ilin soğukluğu -40 dereceye kadar düşmektedir. Bitki örtüsünün büyük bir kısmı steplerden oluşan bu şehirde ilkbahar ayları yemyeşil geçer.

Erzurum’a Ne Zaman Gitmeli?

Erzurum’a gitmek isteyenler kış aylarını ve bahar aylarını tercih ettiklerinde daha güzel bir Erzurum ile karşılaşacaklardır. Çünkü Erzurum kış turizminin geliştiği bir yer olmasından dolayı kış aylarında da misafirlerini ağırlamaktadır. Aynı zamanda fazla sıcak olmayan ve fazlada soğuk olmayan ilkbahar aylarında ise Erzurum harika bir bahar atmosferine bürünür.

Erzurum’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Kadayıf Dolması: Kadayıfın içerisine koyulan cevizlerle sarılan kadayıf dolması harika lezzetlerden biri. Yemeklerden sonra yenen bu tatlı ağır bir yapıda olsa da Erzurumlular tarafından sıkça tercih ediliyor.

Kesme Aşı: Yufkaların erişteler gibi kesilmesi ile birlikte yapılan bu çorba gerçekten çok doyurucu bir öğünlüktür. Mercimeklerle de birleşince harika bir yemek olur.

Tatar Böreği: Hamurlar açılır ve yufka şekline getirilerek üçgen parçalar haline getirilir. Kaynayan suya atılan bu hamurların suyu süzülür ve tepsiye mantı şeklinde koyularak yenir.

Çaşır: Patates haşlamasının içerisine koyulan bu bitki patateslerle kavrularak tadı damakta kalacak bir lezzet oluşturur.

Cağ Kebabı: Erzurumluların severek yediği yemeklerden biri olan cağ kebabını bilmeyen yoktur. Lezzeti dilden dile gezen bu kebap ağızları sulandıracak bir görüntüye sahiptir.

Erzurum’a geldiyseniz burada yer alan restoranlardan Erzurum’a özgü yemekler isteyebilirsiniz. Erzurum mutfağı sizlere harika tatları ile eşlik edecektir.

Erzurum’da Gezilecek Yerler

Palandöken: Ruslar tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen kayak merkezlerinden olan Palandöken, The Newyork Times tarafından hazırlanan listelerde de yer alıyor. Ülkemizin ise en gözde kayak merkezlerinden olan Erzurum Palandöken kış turizminin kalbi diyebiliriz.

Erzurum Ulu Cami: Mimarisi ile dikkat çeken bu cami şehirde yer alan en büyük ibadet mekanlarından biri.

Yakutiye Medresesi: 1310 yılında inşa edilen bu medrese mimari güzelliğinin yanında tanınmış medreselerden biri olması ile de bilinmektedir. Medrese önünde mübarek aylarda çeşitli aktiviteler yapılmaktadır.

Nene Hatun Milli Parkı: 1955 yılında yılın annesi seçilen Nene Hatun 20 yaşındayken 93 harbine önderlik edenlerden biri olarak tabyaların kurtarılmasını sağlar. İşte o zamandan sonra burasının adı da Nene Hatun Milli Parkı olur.

Pasinler Kaplıcası: Romatizma, sedef gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi gelen kaplıcalardan olan Pasinler kaplıcası Erzurum’un gözde mekanlarından biridir. Özellikle yabancı turistlerin akına uğrayan bu kaplıca dışında çeşitli termal otellerde bulunmaktadır.

Erzurum’a Özel Alışveriş Notları

Erzurum’a geldiğinizde buranın soğuğundan dolayı hazırlanan patikler, kalın kıyafetler oldukça meşhurdur. Sevdiklerinize ve ya kendinize buradan özel ürünler alabilirsiniz. Ayrıca oltu taşı ile de ünlü olan Erzurum’dan tespih, bilezik, gerdanlık gibi ürünlerde alabilirsiniz. Ayrıca demirden yapılmış küpeler, saç tokaları da buranın en ünlü hediyeliklerindendir.

Erzurum Havalimanına Nasıl Gidilir?

1966 yılında sivil ulaşıma açılan Erzurum Havalimanı tarifesiz uçuşlara da ev sahipliği yapmaktadır. Dördüncü büyük havalimanımız olan Erzurum Havalimanı kış aylarında yaşanan yoğunluklar nedeniyle genişletilmiştir.

Erzurum havalimanına ulaşmak için uçak seferlerine göre düzenlenmiş servisler bulunduğu gibi taksilerle, kişisel araçlarla ve oto kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir. Ayrıca bunlarla şehir merkezine de dönüş yapılabilir.


Sivas - Erzurum uçak bileti

En Ucuz Sivas Uçak Bileti İçin Tıklayın…

Ülkemizin en soğuk illeri arasında bulunan Sivas'a daha önce hiç uçak ile gittiniz mi? Sivas'a rahat, hızlı ve güvenilir bir şekilde gidebilmeniz için uçak seferlerimiz başlamıştır. Uçak seferlerinde bilet nasıl alacağım tarzında soruları kafanızdan hemen silebilirsiniz. Günümüz şartlarında bu tarz soruların cevabı artık internet ile halledebiliyor. Uçak biletlerinizi internet sitemiz üzerinden rahatlıkla rezerve edebilirsiniz. Hava yolları artık daha fazla müşteri götürebilmek adına çeşitli kampanyalar düzenliyor. Sizler bu kampanyalardan yararlandığınız zaman ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. Sitemizi incelediğiniz zaman en ucuz Sivas uçak bileti fiyatlarını rahatlıkla görebilirsiniz.

İstediğiniz zaman anında uçak bileti alma hakkınızı eliniz de bulunduruyorsunuz. En güzel illerimizden birisi olan Sivas'a uçak biletinizi hemen almanızı tavsiye ediyorum. Unutmayın hızlı bir şekilde yapacağınız yolculuk sizin için daha sağlıklı olacaktır. Zamandan tasarruf yaptığınız vakti eğlence için harcayabilirsiniz. Çeşitli sayıda uçak seferleri ve biletleri sizleri sistem üzerinde bekliyorlar.

Sivas'a Ne Zaman Gitmeliyim?

Sivas soğukları ile meşhur olduğu için kış aylarında genellikle gezi amaçlı gittiğiniz zaman alışık olmadığınız için çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Bunun yerine Sivas'a yaz aylarına doğru gittiğiniz zaman Sivas'ta bütün meydanların tıklım tıklım olduğunu göreceksiniz. İnsanlar kışın soğuklar da maalesef çıkamıyor. Uçak ile seyahat konusunda Sivas'a mayıs, şubat ve mart aylarını tercih edebilirsiniz. Genellikle en çok tercih edilen ay ise Mayıs olmaktadır. Gideceğiniz tarihten 21 gün önce alacağınız biletler ekonomik açıdan daha önem taşımaktadır.

Sivas'ın Tarihi

İç Anadolu'nun en eski ve önemli kentleri arasında yer alan Sivas'ın eski adı Latince Sebastea olarak bilinmektedir. Eskiden ve günümüz de önemli yerleşim merkezlerinden biri olarak gösterilen Sivas'ın ilçeleri haritanın birçok bölgesine dağılmıştır. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde çeşitli ilçeleri bulunmaktadır. Sivas iline gittiğiniz zaman üç bölgenin kültür unsurlarına rastlayabilirsiniz.

Dünyaca ünlü kangal köpekleri ve linyit işletmeciliği ile Sivas ilimiz Türkiye açısından büyük bir önem taşımaktadır. Sivas iline gittiğiniz zaman Kangal çiftliklerini görmeden dönmenizi tavsiye etmem.

Sivas Nerede?

Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde Sivas ilimiz bulunmaktadır. Mezopotamya sınırları içerisinde bulunan Sivas kervanların geçişine tanık olmaktadır. Fırat Nehri'nin önemli kollarından bir tanesi olan Karasu Nehri, Sivas ili il sınırları içerisinde yer almaktadır.

Sivas İklimi ve Bitki Örtüsü

İç Anadolu'da hakim olan kara iklimi Sivas ili içinde geçerlidir. Bu iklim ise yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve yağışlı olarak bilinir. Bu nedenle bahsettiğim gibi Sivas ilini gezmek istiyorsanız yaz aylarını tercih etmelisiniz. Diğer illerde günlük güneşlik bir hava olmasına rağmen Sivas ilinde üşüyebilirsiniz. Bitki örtüsü ise ilkbahar ve sonbahar da yemyeşil yazın ise bozkır görünümüne bürünmektedir.

Sivas'ın Lezzetleri

  • Çirli Et
  • Divriği Pilavı
  • Sivas Kebabı
  • Kelle Tatlısı
  • Cılbır
  • Ayran Çorbası
  • Mirik Köfte
  • Patatesli Hıngal
  • Sivas Köftesi

Sivas'ta Gezilecek Yerler

  • Çifte Minareli Medrese
  • Buruciye (Şifaiye) Medresesi
  • Sivas Kongre Müzesi
  • Gök Medrese
  • Ulu Camii
  • Kangal Balıklı Kaplıca
  • Gürün Gökpınar Gölü
  • Gürün Şuğul Vadisi
  • Gemerek Sızır Şelalesi
  • Aşık Veysel Müzesi
  • Divriği Ulu Camii
  • Zara Tödürge Gölü
  • Sivas Eğri Köprü
  • Paşabahçe Mesire Alanı

Sivas'ta Hediyelik Eşya

  • Kangal köpeği ile ilgili maketler alabilirsiniz.
  • Kemik bıçakları satın alabilirsiniz.
  • Divriğ Camii ve Ulu Camii gibi önemli tarihi yerlerin maketlerini ve yapıştırmalarını satın alabilirsiniz.
  • Kemik bıçakların yanı sıra aynı şekilde birçok hediyelik eşya dükkanında satın alabileceğiniz kemik tarakları tercih edebilirsiniz.
  • Hediyelik eşya alacağınız zaman kesinlikle Sivas'ta pazarlığın sünnet olduğunu unutmayın.

Sivas Hava Limanları

 

Sivas ili her ne kadar gelişmiş bir il olmasına rağmen bir adet hava limanı bulunmaktadır. Bu hava limanı ismi ise Nuri Demirağ Havalimanı olarak bilinmektedir.

Sivas Hava Limanına Nasıl Ulaşılır?

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı ile şehir merkezi arasında yaklaşık 25 kilometre gibi bir mesafe bulunmaktadır. Bu nedenle buraya özel taksi, özel araç ve VIP servisleri kullanarak ulaşabilirsiniz. Örneğin, taksi ile gittiğinizi düşünürsek ortalama 40-45 Türk Lirası vermeniz gerekecektir. Ayrıca şehir merkezinden havaalanına götüren servislerde bulunuyor. Bunlardan birine binerek kısa sürede havalimanına ulaşabilirsiniz.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! UcakBiletix.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: