Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Sivas - Eskişehir Uçak Bileti


En Ucuz Eskişehir Uçak Bileti Bu Adreste!

Öğrenciler şehri olarak da bilinen Eskişehir’e yolculuk yapacaksanız kendinizi bir anda uzun zaman alan yolculuk serüvenlerine atmanıza gerek yok. Sizler için tamamen uygun fiyatlı uçak bileti fırsatlarının sunulduğu sayfamıza gelerek en ucuz uçak bileti fiyatlarını görüntüleyebilir ve yolculuklarınızda bıkmadan usanmadan istediğiniz yere ulaşabilirsiniz.

Uçakla seyahat etmek eskiden beri pahalı olarak bilinen ulaşım yollarından biriydi. Ancak daha fazla insanın tercih etmesi ile birlikte daha da uygun fiyatlı uçak biletleri kullanılmaya başlandı. Bu anlamda en uygun Eskişehir uçak bileti satışı yapan sayfamızda ise sizler için en ucuz uçak biletleri sunuluyor. Sadece bir tıkla bağlanabileceğiniz adresimizden istediğiniz istikamete uçak bileti bulabileceksiniz.

Eskişehir’in Bitki Örtüsü ve İklimi

Eskişehir üç iklim arasında kalmış şehirlerden biridir. Batı Karadeniz, İç Anadolu ve yer yer de Akdeniz ikliminin yaşandığı Eskişehir ağırlıklı olarak karasal iklimin etkisi altındadır. Yazın sıcak ve kurak bir havası olan Eskişehir kış aylarında ise soğuk ve karlıdır. Steplerden oluşan bir bitki örtüsüne sahip olan Eskişehir bodur meşeleri, çam ağaçları ve meşe çalılıkları ile de dikkat çekmektedir.

Eskişehir’e Ne Zaman Gitmeli?

Eskişehir genellikle öğrencilerin daha sık gidip geldiği bir şehir olmasından dolayı bu şehirde mevsimlere bağlı olarak değil öğrencilere bağlı olarak seyahat edilmektedir. Yani öğrencilerin Eskişehir’e dönüş tarihlerinde yolculuğa çıkmak sizin için kolay kolay yer bulamama gibi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle tatillerde ve ya tatil dönüşlerinde değil de yaz mevsiminde ve ilkbaharda bu şehre gelmek için yola çıkmanız daha doğru olacaktır.

Eskişehir’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Göceli Tarhana: Eskişehir’e özgü lezzetlerden biri olan bu çorba göçe adı verilen farklı bir malzeme ile yapılıyor. Tadı da damaklarda kaldığı gibi özellikle kış aylarında çok besleyici bir yemek.

Düğün Köftesi Çorbası: Köfte mi çorba mı diye düşüneceğiniz Eskişehir yemeklerinden biri olan bu lezzet köftelerden hazırlanan bir çorba. Farklı bir tadı ve görüntüsü olan bu yemeği Eskişehir’de denemelisiniz.

Harşıl: Yoğurtlu ve ıspanaklı bir yemek olan harşıl yumurta ile de süslenince karşınıza farklı bir yemek ortaya çıkıyor.

Kelem Dolması: Bizdeki lahana dolması gibi bir şey olan kelem dolması koyun kıyması ile yapılıyor. Damağınıza ziyafet yaşatacak olan yemeği Eskişehir’de yemeden gitmeyin.

Tavşan Güveci: Bizler güveç yaparken koyun, sığır vs. eti kullanırız. Ancak tavşan güveci tavşan etinden. İçerisinde patlıcan, domates, soğan, biber gibi her türlü güveç malzemesi var ancak tavşan etinin yeri bambaşka.

Kuzu Sorpa: Kuzunun en etli kemiklerinin haşlanması ile yapılan bu yemek içerisine koyulan malzemeler ile birlikte harika bir lezzet oluyor. Ağzınızın sulanmasına neden olacak bu yemeği Eskişehir yöresel yemek yapan yerlerde bulabilirsiniz.

Eskişehir’de Gezilecek Yerler

Odun Pazarı ve Odun Pazarı Evleri: Odun Pazarı ilk yerleşim yerlerinden biri. Çünkü buraya ilk gelenler Odun Pazar’ı mevkiinde çevreye ciğer asarlar. Bakarlar ki bu ciğer diğer yerlere göre daha geç bozuluyor buraya yerleşelim derler. Sonunda harika evleri olan ve camileri, külliyeleri ve diğer tarihi mekanları ile gezilip görülmesi gereken bir yer haline gelir. 

Kurşunlu Cami ve Külliyesi: Odun Pazarı yakınlarında yer alan bu cami 1525 yılında yapılmış. İçerisinde bir külliye için gerekli olan yerler mevcut ve Eskişehir’in manevi yapılarından.

Porsuk Çayı: Sakarya Irmağının en uzun kolu olan Porsuk Eskişehir’in içerisinden geçer. Bu çayın çevresindeki yerlere ise Adalar denilmektedir.

Sazova Parkı: Bilim, Sanat ev Kültür Parkı olarak da bilinen Sazova, içerisindeki masal evi gibi yerler ile hafta sonları oldukça kalabalık oluyor.

Eskişehir’e Özel Alışveriş Notları

Eskişehir’e gittiğinizde mutlaka lületaşı ile yapılmış birkaç eşya almalısınız. Çünkü Lületaşı ile bilinen Eskişehir’de bu taş ile yapılmış ve sizin de hoşunuza gidecek yüzlerce ürün bulunuyor.

Eskişehir Havalimanına Nasıl Gidilir?

2007 yılında faaliyete geçen Anadolu Havalimanı’na sahip olan Eskişehir yurt içi ve yurt dışı seferleri ile yolculara ev sahipliği yapmaktadır.

Eskişehir Havalimanı şehir merkezinden 9 km uzaklıkta olmasından dolayı taksilerle, otobüslerle ve servislerle kolaylıkla ulaşılabilir. İsteyen kişiler özel araçları ile ya da araç kiralama seçenekleri ile yolculuk yapabilirler.


Sivas - Eskişehir uçak bileti

En Ucuz Sivas Uçak Bileti İçin Tıklayın…

Ülkemizin en soğuk illeri arasında bulunan Sivas'a daha önce hiç uçak ile gittiniz mi? Sivas'a rahat, hızlı ve güvenilir bir şekilde gidebilmeniz için uçak seferlerimiz başlamıştır. Uçak seferlerinde bilet nasıl alacağım tarzında soruları kafanızdan hemen silebilirsiniz. Günümüz şartlarında bu tarz soruların cevabı artık internet ile halledebiliyor. Uçak biletlerinizi internet sitemiz üzerinden rahatlıkla rezerve edebilirsiniz. Hava yolları artık daha fazla müşteri götürebilmek adına çeşitli kampanyalar düzenliyor. Sizler bu kampanyalardan yararlandığınız zaman ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. Sitemizi incelediğiniz zaman en ucuz Sivas uçak bileti fiyatlarını rahatlıkla görebilirsiniz.

İstediğiniz zaman anında uçak bileti alma hakkınızı eliniz de bulunduruyorsunuz. En güzel illerimizden birisi olan Sivas'a uçak biletinizi hemen almanızı tavsiye ediyorum. Unutmayın hızlı bir şekilde yapacağınız yolculuk sizin için daha sağlıklı olacaktır. Zamandan tasarruf yaptığınız vakti eğlence için harcayabilirsiniz. Çeşitli sayıda uçak seferleri ve biletleri sizleri sistem üzerinde bekliyorlar.

Sivas'a Ne Zaman Gitmeliyim?

Sivas soğukları ile meşhur olduğu için kış aylarında genellikle gezi amaçlı gittiğiniz zaman alışık olmadığınız için çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Bunun yerine Sivas'a yaz aylarına doğru gittiğiniz zaman Sivas'ta bütün meydanların tıklım tıklım olduğunu göreceksiniz. İnsanlar kışın soğuklar da maalesef çıkamıyor. Uçak ile seyahat konusunda Sivas'a mayıs, şubat ve mart aylarını tercih edebilirsiniz. Genellikle en çok tercih edilen ay ise Mayıs olmaktadır. Gideceğiniz tarihten 21 gün önce alacağınız biletler ekonomik açıdan daha önem taşımaktadır.

Sivas'ın Tarihi

İç Anadolu'nun en eski ve önemli kentleri arasında yer alan Sivas'ın eski adı Latince Sebastea olarak bilinmektedir. Eskiden ve günümüz de önemli yerleşim merkezlerinden biri olarak gösterilen Sivas'ın ilçeleri haritanın birçok bölgesine dağılmıştır. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde çeşitli ilçeleri bulunmaktadır. Sivas iline gittiğiniz zaman üç bölgenin kültür unsurlarına rastlayabilirsiniz.

Dünyaca ünlü kangal köpekleri ve linyit işletmeciliği ile Sivas ilimiz Türkiye açısından büyük bir önem taşımaktadır. Sivas iline gittiğiniz zaman Kangal çiftliklerini görmeden dönmenizi tavsiye etmem.

Sivas Nerede?

Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde Sivas ilimiz bulunmaktadır. Mezopotamya sınırları içerisinde bulunan Sivas kervanların geçişine tanık olmaktadır. Fırat Nehri'nin önemli kollarından bir tanesi olan Karasu Nehri, Sivas ili il sınırları içerisinde yer almaktadır.

Sivas İklimi ve Bitki Örtüsü

İç Anadolu'da hakim olan kara iklimi Sivas ili içinde geçerlidir. Bu iklim ise yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve yağışlı olarak bilinir. Bu nedenle bahsettiğim gibi Sivas ilini gezmek istiyorsanız yaz aylarını tercih etmelisiniz. Diğer illerde günlük güneşlik bir hava olmasına rağmen Sivas ilinde üşüyebilirsiniz. Bitki örtüsü ise ilkbahar ve sonbahar da yemyeşil yazın ise bozkır görünümüne bürünmektedir.

Sivas'ın Lezzetleri

  • Çirli Et
  • Divriği Pilavı
  • Sivas Kebabı
  • Kelle Tatlısı
  • Cılbır
  • Ayran Çorbası
  • Mirik Köfte
  • Patatesli Hıngal
  • Sivas Köftesi

Sivas'ta Gezilecek Yerler

  • Çifte Minareli Medrese
  • Buruciye (Şifaiye) Medresesi
  • Sivas Kongre Müzesi
  • Gök Medrese
  • Ulu Camii
  • Kangal Balıklı Kaplıca
  • Gürün Gökpınar Gölü
  • Gürün Şuğul Vadisi
  • Gemerek Sızır Şelalesi
  • Aşık Veysel Müzesi
  • Divriği Ulu Camii
  • Zara Tödürge Gölü
  • Sivas Eğri Köprü
  • Paşabahçe Mesire Alanı

Sivas'ta Hediyelik Eşya

  • Kangal köpeği ile ilgili maketler alabilirsiniz.
  • Kemik bıçakları satın alabilirsiniz.
  • Divriğ Camii ve Ulu Camii gibi önemli tarihi yerlerin maketlerini ve yapıştırmalarını satın alabilirsiniz.
  • Kemik bıçakların yanı sıra aynı şekilde birçok hediyelik eşya dükkanında satın alabileceğiniz kemik tarakları tercih edebilirsiniz.
  • Hediyelik eşya alacağınız zaman kesinlikle Sivas'ta pazarlığın sünnet olduğunu unutmayın.

Sivas Hava Limanları

 

Sivas ili her ne kadar gelişmiş bir il olmasına rağmen bir adet hava limanı bulunmaktadır. Bu hava limanı ismi ise Nuri Demirağ Havalimanı olarak bilinmektedir.

Sivas Hava Limanına Nasıl Ulaşılır?

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı ile şehir merkezi arasında yaklaşık 25 kilometre gibi bir mesafe bulunmaktadır. Bu nedenle buraya özel taksi, özel araç ve VIP servisleri kullanarak ulaşabilirsiniz. Örneğin, taksi ile gittiğinizi düşünürsek ortalama 40-45 Türk Lirası vermeniz gerekecektir. Ayrıca şehir merkezinden havaalanına götüren servislerde bulunuyor. Bunlardan birine binerek kısa sürede havalimanına ulaşabilirsiniz.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! UcakBiletix.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: