Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Sivas - Konya Uçak Bileti


Ucuz Konya Uçak Bileti Satın Al

Sizler iş veya gezi seyahatleriniz için en konforlu ve hızlı ulaşımı sağlayan hava yolunu tercih etmek isterseniz de kimi zaman havaalanlarının şehre uzak noktalarda bulunması kimi zaman da uçak biletinin karayolundan çok pahalı olması sizi bu yoldan döndürmektedir. Ancak en ucuz uçak bileti satın alma imkânı sağlayan sistemimizden sizde ucuz Konya uçak bileti isteğinizi size uygun gün ve saatte en ideal uçuş sağlayacak firmaya ulaşabilir ve biletinizi Online olarak alabilirsiniz. Ucuz uçak bileti bulma fırsatını size sağlayan sayfadan sizler uçak biletinizi ayırtarak artık karayolu yerine konforlu ve kısa bir yolculuk yapabilirsiniz.

Konya Tarihçesi

Konya dünyaca ünlü bir şehirdir ve tarihi M.Ö 7000’li yıllara dayanır. İnsanlık tarihi boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Konya zengin bir kültüre sahip ve özellikle de Mevlana Celaleddin Rumi’yi yetiştiren bir memleket olduğu için de gönülleri fetheden bir şehirdir. İpek Yolu'nun konaklama ve ticaret yapma merkezlerinden biri olan Konya antik şehir kimliğini almış büyük bir şehirdir.

Roma döneminde imparatorların adlarını almış olan Konya Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de Arapların Konuya dedikleri ismin Türkçe halini almıştır. Konya'nın tarihi araştırılırken Karacahöyük ve Ereğli'de yapılan araştırmalarda Hititler dönemine ait kalıntılar bulunmuş ve Konya'da Hititlerin yaşadığı da düşünülmüştür.

29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet'in ilan edilmesi ile birlikte Konya'da yeni okullar açılmış, yeni gazete ve dergiler yayınlanmıştır. Yurt genelinde Büyük bir il olan Konya ilk, orta ve yüksek okul gibi tüm okulları da burada devlet eline toplamış ve okuma seferberliği yine bu şehirde başlatılmıştır.

 

Konya'ya Ne Zaman Gitmeli?

İslam dinini sembolize eden Konya'ya tarihi yerleri görmek ve dini içerikli bir ziyarette bulunmak istiyorsanız yaz kış fark etmeden istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Ancak kışın Konya iklimi soğuk ve sert geçtiği için sizler bahar ve yaz aylarında da güzel ilimizi ziyaret edebilir ve böylece keyifli bir gezi düzenleyebilirsiniz. Yaz aylarında kurak ve aşırı sıcak geçen ilimizde kuru sıcakları kimi zaman bunaltıcı olabilir.

 

Konya'nın Meşhur Yemekleri

Anadolu'nun her köşesinde kendine özgü tatlılar ve enfes yemekler olduğu gibi Mevlana şehri Konya'da da kendine has birçok yemek çeşidi bulunmaktadır.

İç Anadolu Bölgesinin tamamında meşhur olan etli ekmek Konya'nın da en meşhur yiyeceklerindendir. Mevlana böreği, arabaşı çorbası, dilberdudağı baklavası, batırık, yoğurt çorbası, kaygana tatlısı, düğün pilavı, tandır böreği, patates böreği, irmik helvası, etli fırın yemeği, etli topalak çorbası, un helvası, etli pilav, bamya çorbası, yaprak sarması Konya ilimizin enfes lezzetlerindendir.

Sizler Anadolu'nun böyle mükemmel lezzetlerine sahip olan Konya'dan bu güzel yemeklerin tadına bakmadan ayrılmayın. Farklı farklı tarzda kullanılan baharatlarıyla bu yemekleri sizlerde çok seveceksiniz.

Konya ilinde yetişen buğday, ayçiçeği, haşhaş, soğan ve patates, şeker pancarı başlıca tarım ürünlerinden olup genellikle yemeklerde ve tatlılarda kullanılan malzemeleridir.

 

Konya'da Muhakkak Gezilmesi Gereken Yerler

Mevlana Müzesi; Mevlana şehri olarak bilinen Konya'nın en başta gezilecek olan yerlerinden birisidir. Mevlana Müzesi dergâh olarak kullanılırken günümüzde ziyaretçilere açılmış ve döneme ait eserler de burada sergilenmiştir.

Alâeddin Keykubat Köşkü; Sultan İkinci Kılıçaslan tarafından yaptırılan bu köşk depremden dolayı oldukça hasar görmüş ve yalnızca sarayın doğu duvarı kalmıştır. Bu sebeple Köşkü Alâeddin Keykubat onarmış ve genişletmiştir. Daha sonra bu yapıya Alâeddin Keykubat Köşkü ismi verilmiş Köşk Selçuklu Sarayı'nın bir parçası olarak düşünülmüştür.

İnce Minareli Medrese; farklı bir mimariye sahip olan bu medrese 1956 yılında müze olarak açılmış Osmanlı, Selçuklu ve diğer Beyliklere ait tarihi eserler taşlar ve ahşap eserler burada sergilenmiştir.

Meke gölü; Konya'nın Karapınar ilçesindeki sönmüş bir volkan kraterinin suyla dolması ile oluşmuş olan ve ortasında küçük bir adacık bulunan ilginç manzarasıyla ziyaretçileri kendine hayran bırakan bir göldür.

Karatay Medresesi; 1251 yılında Emir Celaleddin Karatay tarafından yaptırılmıştır ve İnce Minare Medresesi'nde yakın bir konumdadır. Konya yöresine özgü olan duvar çinileri, cam tabaklar ve çini işlemeli diğer ürünler ile Osmanlı ile Selçuklu dönemine ait seramik ve çini tabaklar, kandiller burada sergilenmektedir.

İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi; Konya Belediyesi tarafından 2008 yılında vatan için toprağa düşmüş şehitler anısına yapılan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi Mevlana Celaleddin Rumi türbesini ziyaret için gelenlerin en çok ziyaret ettikleri alanlardan biri olmuştur.

Nasreddin Hoca Türbesi; büyük mizah ustası ve filozof olan Nasreddin Hoca birçoğumuzun hayatında önemli bir yer tutmuştur. Sivrihisar'da dünyaya gelmiş Akşehir'de yerleşerek burada vefat etmiştir. Nasreddin Hoca'nın Türbesi yıllar içerisinde onarım ve bakıma maruz kalmış ve böylece biraz değişikliğe uğramıştır.

Obruk Gölü; farklı bir görünümü olan ve bugün Konya ziyaretçileri için en merak edilen alanlardan birisidir.

Sille Köyü; Bugüne dek gördüğümüz köylerden oldukça farklı bir görünüme sahip olan Sille Köyü ziyaretçiler için farklı bir atmosfere sahip bir yerdir.

Karapınar Çölü; Türkiye'deki tek çöl toprağı sayılır ve Karapınar ilçesinde birçok Obruk bulunur. Karapınar ilçesinde bulunan yeraltı gölleri ve yeraltı şehirleri de tatil ve gezi amacı ile gelenlerin büyük ilgisini çekmektedir.

Şems-i Tebrizi Cami; tavanı geometrik şekillerle süslenmiş olan bu Cami 1510 yılında yaptırılmıştır ve farklı bir görünüme sahip en güzel yapılardan bir tanesidir.

Sizler Konya ziyareti boyunca genellikle tarihle iç içe bir seyahat yapacaksınız. Tarihi ve manevi yapıların içerisinde içinizi bir huzur kaplayacak ve bu şehri terk etmek istemeyeceksiniz.

 

Konya Havalimanına Nasıl Gidilir?

İç Anadolu Bölgesi'nin en gelişmiş şehirlerinden biri olan Konya gerek yüzölçümüyle gerek dini sembolleri üzerinde bulundurması ile herkesin görmek ve gezmek istediği bir yerdir.

Konya Havalimanı 2000 yılında hizmete girerek iç ve dış hatlar olmak üzere iki serviste de hizmet vermekte ve sizlerin konforu için oldukça büyük bir kapasiteye sahip olmaktadır. Şimdi sizlere de keyifli bir Konya seyahati için hava yolunu tercih edin ve gideceğiniz yere vakit kaybetmeden yol yorgunluğu çekmeden varabilirsiniz. Ayrıca askeri üs ve sivil ulaşıma açılan Konya Havalimanına aracınızla ya da araç kiralama servislerinden alacağınız araçlarla da ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinden gidebileceğiniz otobüsler ve servislerde havalimanına ulaşımda yolculara yardımcı olmaktadır. İyi yolculuklar…


Sivas - Konya uçak bileti

En Ucuz Sivas Uçak Bileti İçin Tıklayın…

Ülkemizin en soğuk illeri arasında bulunan Sivas'a daha önce hiç uçak ile gittiniz mi? Sivas'a rahat, hızlı ve güvenilir bir şekilde gidebilmeniz için uçak seferlerimiz başlamıştır. Uçak seferlerinde bilet nasıl alacağım tarzında soruları kafanızdan hemen silebilirsiniz. Günümüz şartlarında bu tarz soruların cevabı artık internet ile halledebiliyor. Uçak biletlerinizi internet sitemiz üzerinden rahatlıkla rezerve edebilirsiniz. Hava yolları artık daha fazla müşteri götürebilmek adına çeşitli kampanyalar düzenliyor. Sizler bu kampanyalardan yararlandığınız zaman ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. Sitemizi incelediğiniz zaman en ucuz Sivas uçak bileti fiyatlarını rahatlıkla görebilirsiniz.

İstediğiniz zaman anında uçak bileti alma hakkınızı eliniz de bulunduruyorsunuz. En güzel illerimizden birisi olan Sivas'a uçak biletinizi hemen almanızı tavsiye ediyorum. Unutmayın hızlı bir şekilde yapacağınız yolculuk sizin için daha sağlıklı olacaktır. Zamandan tasarruf yaptığınız vakti eğlence için harcayabilirsiniz. Çeşitli sayıda uçak seferleri ve biletleri sizleri sistem üzerinde bekliyorlar.

Sivas'a Ne Zaman Gitmeliyim?

Sivas soğukları ile meşhur olduğu için kış aylarında genellikle gezi amaçlı gittiğiniz zaman alışık olmadığınız için çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Bunun yerine Sivas'a yaz aylarına doğru gittiğiniz zaman Sivas'ta bütün meydanların tıklım tıklım olduğunu göreceksiniz. İnsanlar kışın soğuklar da maalesef çıkamıyor. Uçak ile seyahat konusunda Sivas'a mayıs, şubat ve mart aylarını tercih edebilirsiniz. Genellikle en çok tercih edilen ay ise Mayıs olmaktadır. Gideceğiniz tarihten 21 gün önce alacağınız biletler ekonomik açıdan daha önem taşımaktadır.

Sivas'ın Tarihi

İç Anadolu'nun en eski ve önemli kentleri arasında yer alan Sivas'ın eski adı Latince Sebastea olarak bilinmektedir. Eskiden ve günümüz de önemli yerleşim merkezlerinden biri olarak gösterilen Sivas'ın ilçeleri haritanın birçok bölgesine dağılmıştır. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde çeşitli ilçeleri bulunmaktadır. Sivas iline gittiğiniz zaman üç bölgenin kültür unsurlarına rastlayabilirsiniz.

Dünyaca ünlü kangal köpekleri ve linyit işletmeciliği ile Sivas ilimiz Türkiye açısından büyük bir önem taşımaktadır. Sivas iline gittiğiniz zaman Kangal çiftliklerini görmeden dönmenizi tavsiye etmem.

Sivas Nerede?

Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde Sivas ilimiz bulunmaktadır. Mezopotamya sınırları içerisinde bulunan Sivas kervanların geçişine tanık olmaktadır. Fırat Nehri'nin önemli kollarından bir tanesi olan Karasu Nehri, Sivas ili il sınırları içerisinde yer almaktadır.

Sivas İklimi ve Bitki Örtüsü

İç Anadolu'da hakim olan kara iklimi Sivas ili içinde geçerlidir. Bu iklim ise yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve yağışlı olarak bilinir. Bu nedenle bahsettiğim gibi Sivas ilini gezmek istiyorsanız yaz aylarını tercih etmelisiniz. Diğer illerde günlük güneşlik bir hava olmasına rağmen Sivas ilinde üşüyebilirsiniz. Bitki örtüsü ise ilkbahar ve sonbahar da yemyeşil yazın ise bozkır görünümüne bürünmektedir.

Sivas'ın Lezzetleri

  • Çirli Et
  • Divriği Pilavı
  • Sivas Kebabı
  • Kelle Tatlısı
  • Cılbır
  • Ayran Çorbası
  • Mirik Köfte
  • Patatesli Hıngal
  • Sivas Köftesi

Sivas'ta Gezilecek Yerler

  • Çifte Minareli Medrese
  • Buruciye (Şifaiye) Medresesi
  • Sivas Kongre Müzesi
  • Gök Medrese
  • Ulu Camii
  • Kangal Balıklı Kaplıca
  • Gürün Gökpınar Gölü
  • Gürün Şuğul Vadisi
  • Gemerek Sızır Şelalesi
  • Aşık Veysel Müzesi
  • Divriği Ulu Camii
  • Zara Tödürge Gölü
  • Sivas Eğri Köprü
  • Paşabahçe Mesire Alanı

Sivas'ta Hediyelik Eşya

  • Kangal köpeği ile ilgili maketler alabilirsiniz.
  • Kemik bıçakları satın alabilirsiniz.
  • Divriğ Camii ve Ulu Camii gibi önemli tarihi yerlerin maketlerini ve yapıştırmalarını satın alabilirsiniz.
  • Kemik bıçakların yanı sıra aynı şekilde birçok hediyelik eşya dükkanında satın alabileceğiniz kemik tarakları tercih edebilirsiniz.
  • Hediyelik eşya alacağınız zaman kesinlikle Sivas'ta pazarlığın sünnet olduğunu unutmayın.

Sivas Hava Limanları

 

Sivas ili her ne kadar gelişmiş bir il olmasına rağmen bir adet hava limanı bulunmaktadır. Bu hava limanı ismi ise Nuri Demirağ Havalimanı olarak bilinmektedir.

Sivas Hava Limanına Nasıl Ulaşılır?

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı ile şehir merkezi arasında yaklaşık 25 kilometre gibi bir mesafe bulunmaktadır. Bu nedenle buraya özel taksi, özel araç ve VIP servisleri kullanarak ulaşabilirsiniz. Örneğin, taksi ile gittiğinizi düşünürsek ortalama 40-45 Türk Lirası vermeniz gerekecektir. Ayrıca şehir merkezinden havaalanına götüren servislerde bulunuyor. Bunlardan birine binerek kısa sürede havalimanına ulaşabilirsiniz.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! UcakBiletix.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: