En Ucuz Muş Uçak Bileti Burada!
En uygun Muş uçak bileti ararken sitemize rastladıysanız, çok şanslısınız demektir. Sitemiz sayesinde, Muş uçuş seferlerini kontrol edebilir ve uçak biletinizi güven içinde satın alabilirsiniz. Böylelikle site site gezip, ucuz uçak bileti aramak zorunda kalmazsınız ve arkanıza yaslanıp uçuş tarihini zevkle beklemeye koyulabilirsiniz. Muş için uçak bileti ayrıcalıklarını burada bulabilirsiniz.
İlimiz, Doğu Anadolu bölgesinde kalmaktadır. Oldukça büyük olan Muş şehri, Türkiye yüz ölçümünün %11’lik bölümünü kapsamaktadır. Doğası, tarihi ve kültürel değerleri ile turizm sektöründe en başarılı şehirlerimizin arasındadır Muş, Doğu Anadolu bölgemizin yukarı Murat-Van bölümündeki, çar deresi ve korni deresi arasında kurulmuştur.
Urartular dönemine dayanan tarihi ile birçok yerden turist çekmektedir. Ayrıca kış ve doğa sporları için, elverişli doğası ile adeta bir doğa harikası olan muş, ne yazık ki bu konuda desteğini alamamış ve bu nedenle doğa turizmine tam açılamamıştır.
Bölgede muş isminin eski dönemlerde ki muşki kabilesinden aldığı söylenmektedir. Süphesiz kızıl ziyaret tepesindeki kaleyi de onlar inşa etmiştir. Kale duvarlarında muşki kabilesine ait olan yonca kabartmalarına sıkça rastlanmaktadır. Muşki kabilesi sayesinde muş, lale ve yonca yetiştiriliciliğinde gelişmiş ve kısa sürede laleler şehrin tanıtım objesi haline gelmiştir. Muş lalesi nisan ayının sonuna doğru ve mayıs ayının başlarında çiçek açmaya başlar. 15 gün gibi kısa bir ömrü olduğu için bu tarihler içerisinde gezilmesi gerekir.
Muş ziyareti sırasında, yöreye ait lezzetleri tadabilir ve Kayalı dere Antik kenti, Muratpaşa köprüsü ve muş kalesi gibi önemli yerleri gezebilirsiniz.
Muş’un İklimi ve Bitki Örtüsü
Muşta, doğu Anadolu’nun sert ve yağışlı iklimi görülmektedir. Kışlar aşırı soğuk ve yağışlı bir şekilde uzun, yazlar ise kurak, sıcak ve kısa şekilde geçmektedir. Şehirde yıllık yağış miktarı ortalama 8867mm’dir. Karasal iklime sahip olduğu için muş’ta step ve meşe bolca bulunmaktadır.
Muş topraklarının yarısından fazlası, çayırlarla ve meralık alanlarla kaplıdır. %11 gibi düşük bir yüzdesi orman ve fundalık alanlarla kaplıdır. Son olarak %33’lük kısmı ise lale yetiştiriciliği ve çeşitli tarım ürünleri için yapılan tarım alanlarını oluşturur.
Muş’a Ne Zaman Gidilir?
Muşa gitmeye karar verdiyseniz ve aklınızda bir tarih belirlediyseniz, havayolu şirketlerinin son senelerdeki iç hat uçuş verilerine göre, gideceğiniz tarihten 21 gün önce uçak biletinizi almanız size önemli bir kar sağlayacaktır.
Muş Yöresel Lezzetleri
Muş’ta tadabileceğiniz çok çeşit yemek vardır. Muş şehri zengin bir mutfağa sahiptir. Hayvancılığın ön planda olmasının etkisiyle yöre beslenmesinde et, en ön plandadır. Başlıca meşhur olmuş yemekleri ise şunlardır; Muş köftesi, Haşut dolması, corti, keşkek, herse, mırtöge ve domatesli lahana dolmasıdır.
Muş köftesi
Yağsız et, üçkere makineden geçirilir ve ardından dövülür. Köftelik bulgur ile dakikalarca yoğrulur ardından yumru şeklinde sıkılarak top haline getirilir. Top haline getirildikten sonra ortası oyularak önceden hazırlanmış olan ceviz içi, kıyma ve soğan karışı yerleştirilir. Bu işlemler sonunda 20-30 dakika boyunca tuzlu suyun içinde pişirilerek servis edilir. Muş ziyareti sırasında mutlaka tatmanız gereken bir lezzettir.
Muş Gezilecek Yerler
Muş’ta gezilecek birçok yer vardır. Bunların başında Piknik alanları, Kayak işletmeleri, Camiler, Hamamlar, Geleneksel muş evleri, Hanlar, Göller, höyükler, köprüler, kaleler, türbeler ve yatırlar, klise ve manastırla ve ören yerleri almaktadır.
Ulu cami
Avlusunda mezarı bulunan Şeyh Muhammed-i mağribi tarafından yaptırılmış olan Ulu cami, Alâeddin bey ve hacı şeref camilerinin batısında bulunur. Mimarı yapısıyla 14. Yüzyılın ikinci yarısında yapıldığı tahmin edilen cami, moloz taşlarla, dikdörtgen şeklinde yapılmış ve kitabesizdir.
Ayrıca muşta görülebilecek yerler arasında; Künav mağarası, Malazgirt kalesi ve Muştak Baba türbesi bulunmaktadır.
Muş’tan Hediye Olarak Ne Alınır?
Muş geziniz sırasında alabileceğiniz başlıca hediyeler şunlardır; Halı, Kilim, Muş balı, kıldan yapılmış çuval.
Muş Havalimanı Ve Ulaşım
Muş havalimanı 1992 senesinde açılmış ve o yıldan beri hizmet vermektedir. Şehir merkezine uzaklığı ise 18 km’dir. İstanbul ve Ankara seferlerini yapması sebebiyle oldukça yoğun bir insan trafiği vardır.
Muş Havalimanına Nasıl Giderim?
Muş şehir merkezinden Havalimanına gidilecek olan yol da genellikle özel araçlar kullanılır. Uçak seferlerine göre Havayolu firmaları da kendi servisleriyle yolcuları şehir merkezine götürerek hizmet vermektedir. Kullanacağınız Havayolu şirketini arayıp Muş havalimanında indikten sonra kullanabileceğiniz servis bilgisine istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
En Ucuz Sivas Uçak Bileti İçin Tıklayın…
Ülkemizin en soğuk illeri arasında bulunan Sivas'a daha önce hiç uçak ile gittiniz mi? Sivas'a rahat, hızlı ve güvenilir bir şekilde gidebilmeniz için uçak seferlerimiz başlamıştır. Uçak seferlerinde bilet nasıl alacağım tarzında soruları kafanızdan hemen silebilirsiniz. Günümüz şartlarında bu tarz soruların cevabı artık internet ile halledebiliyor. Uçak biletlerinizi internet sitemiz üzerinden rahatlıkla rezerve edebilirsiniz. Hava yolları artık daha fazla müşteri götürebilmek adına çeşitli kampanyalar düzenliyor. Sizler bu kampanyalardan yararlandığınız zaman ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. Sitemizi incelediğiniz zaman en ucuz Sivas uçak bileti fiyatlarını rahatlıkla görebilirsiniz.
İstediğiniz zaman anında uçak bileti alma hakkınızı eliniz de bulunduruyorsunuz. En güzel illerimizden birisi olan Sivas'a uçak biletinizi hemen almanızı tavsiye ediyorum. Unutmayın hızlı bir şekilde yapacağınız yolculuk sizin için daha sağlıklı olacaktır. Zamandan tasarruf yaptığınız vakti eğlence için harcayabilirsiniz. Çeşitli sayıda uçak seferleri ve biletleri sizleri sistem üzerinde bekliyorlar.
Sivas'a Ne Zaman Gitmeliyim?
Sivas soğukları ile meşhur olduğu için kış aylarında genellikle gezi amaçlı gittiğiniz zaman alışık olmadığınız için çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Bunun yerine Sivas'a yaz aylarına doğru gittiğiniz zaman Sivas'ta bütün meydanların tıklım tıklım olduğunu göreceksiniz. İnsanlar kışın soğuklar da maalesef çıkamıyor. Uçak ile seyahat konusunda Sivas'a mayıs, şubat ve mart aylarını tercih edebilirsiniz. Genellikle en çok tercih edilen ay ise Mayıs olmaktadır. Gideceğiniz tarihten 21 gün önce alacağınız biletler ekonomik açıdan daha önem taşımaktadır.
Sivas'ın Tarihi
İç Anadolu'nun en eski ve önemli kentleri arasında yer alan Sivas'ın eski adı Latince Sebastea olarak bilinmektedir. Eskiden ve günümüz de önemli yerleşim merkezlerinden biri olarak gösterilen Sivas'ın ilçeleri haritanın birçok bölgesine dağılmıştır. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde çeşitli ilçeleri bulunmaktadır. Sivas iline gittiğiniz zaman üç bölgenin kültür unsurlarına rastlayabilirsiniz.
Dünyaca ünlü kangal köpekleri ve linyit işletmeciliği ile Sivas ilimiz Türkiye açısından büyük bir önem taşımaktadır. Sivas iline gittiğiniz zaman Kangal çiftliklerini görmeden dönmenizi tavsiye etmem.
Sivas Nerede?
Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde Sivas ilimiz bulunmaktadır. Mezopotamya sınırları içerisinde bulunan Sivas kervanların geçişine tanık olmaktadır. Fırat Nehri'nin önemli kollarından bir tanesi olan Karasu Nehri, Sivas ili il sınırları içerisinde yer almaktadır.
Sivas İklimi ve Bitki Örtüsü
İç Anadolu'da hakim olan kara iklimi Sivas ili içinde geçerlidir. Bu iklim ise yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve yağışlı olarak bilinir. Bu nedenle bahsettiğim gibi Sivas ilini gezmek istiyorsanız yaz aylarını tercih etmelisiniz. Diğer illerde günlük güneşlik bir hava olmasına rağmen Sivas ilinde üşüyebilirsiniz. Bitki örtüsü ise ilkbahar ve sonbahar da yemyeşil yazın ise bozkır görünümüne bürünmektedir.
Sivas'ın Lezzetleri
Sivas'ta Gezilecek Yerler
Sivas'ta Hediyelik Eşya
Sivas Hava Limanları
Sivas ili her ne kadar gelişmiş bir il olmasına rağmen bir adet hava limanı bulunmaktadır. Bu hava limanı ismi ise Nuri Demirağ Havalimanı olarak bilinmektedir.
Sivas Hava Limanına Nasıl Ulaşılır?
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı ile şehir merkezi arasında yaklaşık 25 kilometre gibi bir mesafe bulunmaktadır. Bu nedenle buraya özel taksi, özel araç ve VIP servisleri kullanarak ulaşabilirsiniz. Örneğin, taksi ile gittiğinizi düşünürsek ortalama 40-45 Türk Lirası vermeniz gerekecektir. Ayrıca şehir merkezinden havaalanına götüren servislerde bulunuyor. Bunlardan birine binerek kısa sürede havalimanına ulaşabilirsiniz.