Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Tokat - Afyon Uçak Bileti


En Ucuz Afyon Uçak Bileti Bizde!

Uçak biletlerini hepimiz pahalı olması ile biliriz. Hatta çoğumuz fiyatı yüksek olduğu için uçak bileti almak yerine farklı ulaşım yollarını tercih eder. İşte o günler geride kaldı. Çünkü ucuz uçak bileti aradığınızda sizlere en uygun uçak biletlerini tek tıkla sunacak olan sayfamızdan biletsiz ayrılmayacaksınız. En kaliteli firmaların yer aldığı bir sistem üzerinden en ucuz Afyon uçak bileti alarak keyifli seyahatinize başlayabilirsiniz. Uzakları bile yakın eden aynı zamanda bütçe dostu olan bu sistem sayesinde yolculuk etmek artık çok kolay.

Afyon’a gitmek istediğinizde yorucu gelen ve sizleri yıpratan otobüs ya da tren seferlerini bir kenara bırakın. Birkaç dakika içerisinde en uzak noktalardan bile uçak seferi bulacağınız sayfamızdan uçak bileti almayı unutmayın. Karlı çıkmak ve Afyon’dan uzak kalmamak istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Afyon’a Ne Zaman Gidebiliriz?

Eğer Afyon’a gitmeye karar vermişseniz Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim arasında gidebilirsiniz. Afyon tarihi ve doğal güzellikleri ile birlikte bu aylarda daha güzel bir şehir haline gelecektir. Turistik geziler için pek çok seçeneği olan Afyon’da harika geziler yapmak için Nisan ve Ekim arasında bulunan ayları tercih ettiğinizde günlük güneşlik bir havayı teneffüs etmeye başlayabilirsiniz. Denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz bir mevsim arıyorsanız mutlaka ilkbaharda gitmelisiniz.

Afyon’nun İklimi Nasıldır?

Ege Bölgesi içerisinde bulunan Afyon’un Ege iklim özelliklerini göstermesi beklenir. Ancak Afyon Ege’den farklı olarak İç Anadolu Bölgesine daha yakın olduğu için İç Anadolu iklimini sergiler. Kışları soğuk ve kar yağışlı olan Afyon yaz aylarında ise kuraktır ve sıcaktır. Aynı zamanda bitki örtüsünde de stepler olan Afyon sonbahar ve ilkbaharda bolca yağış alır.

Afyon’da Nerede Kalınır?

Afyon’a turistik bir gezi için geliyorsanız ve sağlığınıza önem veriyorsanız termal otellerde konaklayabilirsiniz. Çünkü Afyon termal kaplıcaları ile bilinen şehirlerden biridir. Çoğu insanın yurt içinden ve yurt dışından sadece bu kaplıcalarda tedavi olmak amacıyla geldiği düşünülürse sizler içinde farklı bir seçenek olacaktır.

Eğer bütçeniz biraz daha orta halli ise otellerde, butik otellerde ve pansiyon türü yerlerde de kalabilirsiniz. Evinizin sıcaklığını bulmak isterseniz apart otellerde harka bir seçim olacaktır. Günlük kiralık dairelerde ailecek ev ortamını hayal edenler için farklı bir seçenek.

Afyon’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Afyon Kuzu Kebabı: Kebap deyince ağzınızın suları aktı biliyorum ama Afyon’un kuzu kebabı sizi daha da ağzınızı sulandıracak bir lezzet ile buluşturuyor. Aklınızın gideceği bu lezzet o kadar şahane ki diyetteyim yağlı şeyler yiyemem dediğinizde bile sizlere kendini kabul ettirecek lezzetlerden. Zaten Afyon’da bu lezzeti sunan belli başlı yerler var.

Gülvarak: Harika bir tatlı çeşidi olan Gülvarak Afyon’a özel bir lezzet. Aynı zamanda güllaç gibi hafif bir tatlı.

Patlıcanlı Börek: Afyon’da böyle bir börek de mi var demeyin. Çünkü patlıcanlarla yapılmış, yumuşacık bir börek olan patlıcanlı börek et yemeklerinin yanında tercih edilen tatlardan biri.

Afyon Sucuğu: Kayseri sucuğu gibi olmasa da tadı dillere destan olan sucuklarımızdan Afyon sucuğu özellikle sabah saatlerinde Afyon’a ulaşmışsanız sizi kahvaltıda karşılayacak.

Afyon’a gittiğinizde bu tatların yanında harika kaymaklı ekmek tatlılarını da deneyebilirsiniz. Tatlısı aklınızda kalmasa bile kaymağın tadını unutamayacaksınız. Ayrıca Afyon’a özel tel helva, erişte baklavası, incir dolması, Afyon övmesi gibi yiyecekleri de denemelisiniz.

Afyon’da Gezilecek Yerler

Eğer tarihi bir gezi yapmak istiyorsanız Afyonkarahisar’a geldiğinizde Büyük Taarruz Şehitliği’ni ve Kocatepe Anıtı’nı görmelisiniz. Tarih kokulu ve dram dolu olan bu yerde geçmişe dair hikayeler dinleyebilir ev duygulanabilirsiniz.

Mimari yapılar görmek isterseniz Taş Medrese, Hodalı Çeşmesi gibi yerlere gitmeyi unutmayın. Aynı zamanda Çeşmeli Konak’ta görülmeye değer alanlardan. Dini mekanlar görmek isteyenler ise Abdülkadir Geylani Türbesi ve Ulu Cami gibi mekanlara gidebilirler.

Döğer Kervansarayı, Kayıhan Göynüş Vadisi, Eber Gölü ve bin bir türlü derde şifa olan kaplıcaları ile görülmeyi bekliyor. Buraya geldiğinizde doğa harikası diyebileceğiniz harika yerler göreceğiniz gibi her yerinden bir şifa fışkıran Afyon’da sağlıklı birkaç gün de geçireceksiniz.

Afyon’a Özel Alışveriş Önerileri

Gezmeyi ve alışveriş yapmayı sevenler içim Afyon oldukça güzel seçenekler sunan bir şehir olacak. Çünkü Afyon turistlerin akın ettiği bir bölge olmasından dolayı fazlaca kişinin mekânı olarak biliniyor. Böyle bir yerde de alışveriş yapılacak yerlerin sayısı oldukça fazla.

Afyon’dan yiyecek olarak çok fazla gıda alabilirsiniz. Çünkü Afyon tamamen lezzetlerin buluştuğu noktalardan biridir. Tatlısıyla tuzlusuyla sizleri kendine hayran bırakacak olan Afyon’dan sevdiklerinize Afyon sucuğu alabilirsiniz. Zevkle yiyeceğiniz sucukların yanında ekmek kadayıfı gibi şerbetli bir tatlının ekmeğini de bulabilirsiniz. Evinize vardığınızda ekmek kadayıfının üzerine şerbetini dökmeniz yeterli olacak. E bu tatlı kaymaksız olmaz diyenler içinde Afyon kaymağı denenmesi gereken lezzetlerden.

Misafirlerinize ikram edebileceğiniz yiyecekler almak isterseniz lokum alabilirsiniz. Tadı oldukça güzel olan bu lokumlar Mevlana şekerine benziyor. Kaymak lokumu ya da kaymak şekeri de denen bu çeşidi alabileceğiniz gibi farklı lokumlarda alabilirsiniz. Haşhaşta Afyon’da satılan ürünlerdendir. İsterseniz haşhaşlı atıştırmalıkları da sevdiklerinize alabilirsiniz.

Afyon’un mermeri de oldukça ünlüdür. Bu mermerle yapılan süs eşyaları, büro malzemeleri, saksılar, fincan takımları ve daha pek çok mermer ürünü de buradan alabilirsiniz. Hatta mermer ürünler sizi şaşırttığı için çok fazla şey almak isteyebilirsiniz.

Afyon Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Afyon’da sivil ulaşımı sağlamak adına havalimanı bulunmamaktadır. Bu nedenle Afyon’dan başka yerlere uçacak olan yolcular ile Afyon’a hava yolu ulaşımı ile gelecek yolcuların Kütahya’da bulunan Zafer Havalimanını kullanmaları gerekmektedir. Afyon’da havalimanı yok değildir. Ancak askeriyeye ait olmasından dolayı sivillere açık değildir.

Zafer Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde yer alan Zafer Havalimanı Türkiye’nin dördüncü havalimanı olarak listelerde yer alır. Kütahya, Afyon ve Uşak olmak üzere 3 farklı ilin yolcularına ev sahipliği yapan Zafer Havalimanı Afyon’a 60 km kadar uzaklıktadır.

Zafer Havalimanı’na gitmek isteyen kişilerin kendi şahsi araçları ile buraya ulaşma imkanı vardır. Ancak son zamanlarda özel tur şirketleri de Afyon ve Uşak gibi şehirlerden Zafer havalimanına taşımacılık işlemi başlatmıştır. Ayrıca Afyon’dan Kütahya’ya otobüs seferleri yapıldığı için kişiler uygun ücretler karşılığında da Kütahya havalimanına ulaşarak yolculuklarını yapabilmektedir.


Tokat - Afyon uçak bileti

En Ucuz Tokat Uçak Bileti Bizde

Ticaret anlamında oldukça başarılı bir grafik gösteren Tokat ilimize daha önce gittiniz mi? Tokat iline hiç gitmeyi düşünüyor musunuz? Geçtiğimiz yıllarda Tokat iline özel arabam ile gitmek yerine uçak ile gitmeyi tercih ettim. Gezi planı detaylarım tam anlamıyla değişti. Özel arabam ile gittiğim zaman yaklaşık yarım günümü feda etmek durumunda kalıyordum. Uçak ile gittiğim zaman ise hızlı, güvenilir ve tüm enerjimi bana bıraktı. Üstüne üstlük artık uçak bileti sandığınız kadar pahalı değil. Uçak şirketleri her geçen gün sayısı arttığı için firmalar arasında rekabet doğmaya başladı. Bütün havayolu şirketleri daha fazla müşteriye hitap edebilmek için ucuz uçak bileti satışı ayarlamaya çalışıyorlar.

Geçtiğimiz yıl kampanya dönemlerinde en ucuz Tokat uçak bileti satın almıştım. Sizler de sistem üzerinden bütün uçak biletlerini takip edebilirsiniz. Bu sayede en uygun uçak biletini satın alabilirsiniz. 21 gün önceden alacağınız biletler için ekstra ekonomik olduğunu hatırlatayım.

Tokat'a Ne Zaman Gitmeli

Tokat ilinde sürekli olarak yağış hakim olduğu için genellikle en sıcak aylarda gitmelisiniz. Tokatta en soğuk ay Ocak, en sıcak ay ise Temmuz olmaktadır. Temmuz ayını Tokat için gezi planları arasına ayırabilirsiniz. 21 gün önceden alacağınız uçak biletleri sayesinde daha ekonomik tatil planı yapmış olacaksınız.

Tokat Nerede

Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Komşu illeri ise şu şekilde dağılım göstermektedir. Kuzeyinde Samsun, kuzeydoğusunda Ordu, doğu ve güneyde Sivas illeri ile komşu olmaktadır. İlçelerinden Yeşilyurt ve Sulusaray İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Bu ilçelerde iklim ise biraz daha farklılık gösterir.

Tokat Tarihi

M.Ö 4000 yıllarından bu yana tokat gelişimini ve varlığını sürdürmeye devam etmektedir. Tokat varlığını gösterdiği bu süreçte 14 devlet ve beyliği ağırlamıştır. Sulak vadilerin ve ormanlık alanların bol olduğu Tokat ilinin eski isimleri ise Komana, Kah-Cun, Dar-ün Nusret ve Sobaru olarak bilinmektedir. Her yıl gelişiminin üstüne biraz daha ekleyen Tokat ili 12 ilçe ve 77 belde ile günümüze doğal güzelliklerini korumayı başarmıştır.

Tokat İklimi ve Bitki Örtüsü

Tokat tam olarak ortada bir ilimiz olmaktadır. Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri arasında kalmıştır. Bu iki bölgenin iklimleri yer yer Tokat ilinde görülmektedir. Tokat'ın güney taraflarına doğru gidildikçe İç Anadolu iklimi görülmektedir. İç Anadolu iklimi ise biraz daha Karadeniz iklimine göre kışları soğuk geçmektedir. Yağışın bol olduğu bu memlekette her mevsim yağış görülmektedir. En yüksek sıcaklık Temmuz ve Ağustos aylarında en düşük sıcaklık ise Aralık ve Ocak aylarında görülmektedir. Yağış miktarı bol olan bu ilimizde orman ve bitki açısında oldukça zengindir. Tokat ormanlarında bozkır bitkilerine, fundalıklara ve çalılıklara bol bol rastlayabilirsiniz.

Tokat'ın Yöresel Lezzetleri

Tokat iline gittiğim zaman tattığım ve beğendiğim lezzetleri not almaktan çekinmedim. Sizler için beğendiğim lezzetleri aşağıya sıralayacağım. Sizler de bu yöresel lezzetler hakkında gitmeden önce fikir sahibi olursanız iyi olacağını düşünüyorum.

  • Güveçte Nohut
  • Bakla Dolması
  • BAT
  • Tokat Kebabı
  • Tokat Çöreği
  • Cevizli Bal
  • Tokat Sarması
  • Pehli
  • Erik Çiri
  • Güveçte Tokat Sarma
  • Kabak Kavurması
  • Madımak
  • Yavan Dolması
  • Tokat Mantısı

Tokat'ta Gezilecek Yerler

  • Ballıca Mağarası
  • Kaz Gölü
  • Sulusaray Kaplıcaları
  • Reşadiye Kaplıcaları
  • Sulusaray Antik Kenti
  • Mahpere Hatun Kervansarayı
  • Sulusokak Çarşısı
  • Tufantepe Baraj Gölü
  • Zile Kalesi
  • Niksar Kalesi
  • Ayvaz Parkı

Tokat Hediyelik Eşya

Tokat iline gittiğiniz zaman dönüşlerde eşinize, dostunuza ve sevdiklerine alabileceğiniz hediyelik eşyalardan bahsedeceğim. Bez sucuk, Ceviz, Tarhana, Tokat Bileziği, Çarık, Çemen, Kuşburnu Marmelatı, Tokat Yaprağı, Tokat Yazması, Zile Pekmezi ile Zile Leblebisi satın alabilirsiniz. Tokat ilinde daha çok atıştırmalık ürünler hediyelik eşya olarak kullanılıyor.

Tokat Havalimanı

Tokat ilinin gelişmesi ile birlikte 1995 yılında havalimanı açılmıştır. Tokat Havalimanı türü ise sivil olarak hizmet vermektedir. Asfalt pisti bulunan bu havalimanına Türk Hava Yolları ve Bora Jet uçakları çok sık iniş-kalkış düzenlemektedir.

Tokat Havalimanına Nasıl Giderim?

Tokat il merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan havalimanına taksi veya özel araç kiralayarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Taksi fiyatları ise oldukça uygundur.  Ayrıca şehir merkezinden bazı uçak firmaları servis hizmeti de vermektedir.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! UcakBiletix.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: