Cebinize Uygun Artvin Uçak Bileti Burada!
Zamanın önemi giderek artıyor ve zamanı nasıl daha verimli kullanırım sorusu çoğumuzun kulaklarında çınlıyor. Hal böyle olunca uzun zaman kayıpları yaşatan yolculuklar ise bizlere büyük bir çile olarak görünüyor. Bu durumu engellemek isteyen havayolu ulaşımı şirketleri bilet fiyatlarında büyük düşüşler yapıyorlar. Ucuz uçak bileti bulmak istediğinizde ise sizleri bu en uygun uçak biletleri ile karşılaştıracak olan firmamız en uygun Artvin uçak bileti fiyatlarını da ekranınıza getiriyor. Sadece birkaç tıkla yapabileceğiniz bu işlemlerde kazançlı çıkacağınız gibi zamandan da tasarruf edebileceksiniz.
Uçak bileti aranmak yerine uçak biletinin adresi olan sayfamıza gelerek bütçenizi zor durumda bırakmayacak ve sadece birkaç tıkla işlemlerinizi halledebilecek bir sistemden biletinizi alabilirsiniz. Sizleri düşünen bir bilet bayisi bulmanın farkını yaşamak isterseniz Artvin biletleri burada…
Artvin’in Bitki Örtüsü ve İklimi
Karadeniz bölgesinde yer alan Artvin Karadeniz iklimi ile örülü bir atmosfere sahiptir. Kıyı bölgelerinde yağışların olduğu ve ılık geçen hava şartları yükseklere doğru gidildikçe hava sertleşir ve soğuklar görülür. Ormanlık alanlar ile yemyeşil olan Artvin dünyanın en önemli ekosistemlerinden birine sahiptir. Kışları karasal iklim kadar soğuk olmayan Artvin yaz aylarında ise nemli olmakla birlikte ılıman ve sıcak hava şartları sergilemektedir.
Artvin’e Ne Zaman Gitmeli?
Artvin’e gitmek istediğinizde eğer buranın tadını çıkarayım diyorsanız mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarını tercih etmelisiniz. Her yeri yemyeşil görebileceğiniz gibi çeşitli aktiviteleri de en güzel bu aylar içerisinde yerine getirebilirsiniz. Artvin’de yer alan yaylaları da gezebilir ve harika zaman geçirebilirsiniz. Kış aylarında ise sürekli yağış almasından dolayı rahatça gezilerinizi yapamayabilirsiniz. Eğer Artvin’e giderken uçak bileti alacaksanız mutlaka Mayıs ayını tercih edin. Çünkü bu ayda biletler daha ucuz.
Artvin’de Ne Yenir, Ne İçilir?
Karadeniz’in bu nadide şehrine gelmişseniz mutlaka güzel yemeklerinin tadına bakmalı ve enfes çayından bir yudum içmelisiniz.
Hinkal: Bir anda sizin de aklınıza hingel geldi biliyorum ancak bu yemek o yemek değil. Artvin’e özgü yemeklerden olan hinkal mantı gibi açılsa da içerisine kavurma koyuluyor ve suda haşlanıyor. Üzerine yağ ve ya yoğurtta dökülmüyor.
Hamsili Ekmek: ekmek hamuru içerisinde hamsi ve pırasa, salça gibi ürünlerinde koyulması ile birlikte yenen yemeklerden biridir.
Silor: Yufkalar botu şeklinde kıvrılarak tepsi içerisine dizilir ve fırında kavrulur. Artvinliler bunu bir yıl kadar saklıyor ve canları çektiğinde çıkararak üzerine yoğurt dökülüyor, tereyağ dökülüyor ve ikram ediliyor.
Lahana Çorbası: lahanalar ince ince kesilir ve yoğurt ile de karıştırılarak birkaç malzemenin daha eklenmesi ile birlikte lahana çorbası haline getirilir. Oldukça besleyici olan bu çorba sıkça yenmektedir.
Motrella: Az bir su ile pişirilen taze fasulyelerin içerisine soğan, baharat, ceviz fındık gibi ürünlerin de eklenmesi ile oluşturulan yemektir.
Lapurçen: Taze asma yaprakları güneşte kurutulur. Salçasız olarak içine parça et, kemikli et gibi malzemeler de eklenerek pişirilir.
Taze Fasulye Çeşitleri: Artvin’de taze fasulyenin ayrı bir yeri var. Herkes burada taze fasulyeleri farklı şekillerde pişirerek ikram ediyor. Özellikle taze fasulye yemeğinin içerisine eklenen farklı otlarla birlikte ayrı bir tat kazanan bu yemeğin kinzili, bulgurlu, kabaklı, sirkile pek çok çeşidi var.
Artvin Karadeniz yörelerinde pişen diğer yemek çeşitlerinin de yapıldığı şehirlerden biri. Karadeniz’e özgü diyebileceğimiz hamsi buğulama, hamsili pilav, kuymak, mıhlama, çılbır, kaygana gibi yemekleri de misafirlerine sunuyor.
Artvin’de Gezilecek Yerler
Doğal güzellikleri ile birlikte tarihi yapısı ile de dikkat çeken Artvin harika mekânlarını gezip görmeniz için sizlere şehrin girişinde sıcacık bir gülücük atıyor.
Şavşat Kalesi: Bu kalenin ne zaman yapıldığı ile ilgili bilgiler bulunmuyor olsa da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Sadece bununla da kalmayıp taşınmaz kültür varlıklarımızdan biri olarak koruma altına. Artvin’de Şavşat Kalesi gibi Artvin Kalesi, Ardanuç Kalesi ve Ferhatlı Kalesi de bulunuyor.
İskender Paşa Cami: Artvin’de bulunan bu cami Hz. Osman zamanında inşa edilmiş kalelerden biri olduğu gibi Osmanlı zamanında da restore edilmiştir. Günümüze kadar sağlam bir şekilde kalmasının yanında bu caminin çevresinde çeşitli türbelerde bulunuyor. Artvin’de dikkat çeken diğer camiler ise şunlar:
Sadece camileri ve kaleleri ile ünlü olmayan bu şehirde aynı zamanda kiliselerde fazlaca bulunuyor. İşhan Manastır Kilisesi, Altıparmak Kilisesi, Hamamlı Kilisesi, Tibeti Kilisesi, Yeni Rabat Kilisesi gibi daha pek çok kilise de şehrin tarihi yüzünü ortaya çıkarıyor.
Hatila Vadisi Milli Parkı: Birbirinden farklı bitkilerin bulunduğu Hatila Vadisi Milli Parkı görenleri eşsiz manzarası ile büyülüyor. Zengin yapısı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu yeri mutlaka görmelisiniz.
Mençuna Şelalesi: Bu şelale yüksek olması ile bilindiği gibi turistler tarafından da büyük bir ilgi görüyor. Artvin Arhavi’de bulunan bu şelale piknik yapmak istediğinizde ve başınızı dinlemek istediğinizde harika bir seçenek olacaktır.
Artvin’e geldiğinizde bu şehirde bulunan yaylaları gezmemek olmaz. Eğer imkanınız varsa Arsiyan Yaylası, Beyazsu Yaylası ve Kafkasör Yaylası gibi yaylalara giderek keyifli vakit geçirmeye başlayabilirsiniz.
Cehennem Deresi Kanyonu: Dünyanın ikinci en büyük kanyonu olan bu kanyon gerçekten görülmeye değer yükseklikte. Gördüğünüzde eğer yükseklik korkunuz varsa başınız her an dönebilir. 70 metre genişlikte olan bu kanyonun yüksekliği tam olarak 500 metre.
Artvin’e Özel Alışveriş Notları
Doğasının güzelliği ile öne çıkan şehirlerden olan Artvin’e geldiğinizde mutlaka ağaç yapraklarından, kabuklarından yapılmış olan defterler, ev ürünleri gibi çeşitli hediyelikler alabilirsiniz. Çanağı ve çömleği de oldukça güzel olan bu şehirde uğrayacağınız dükkanlarda Karadeniz kültürünü yansıtan ürünler de bulabilirsiniz.
Kilimleri de ayrı bir güzelliğe sahip olan bu ilin dükkanlarından kendinize ya da sevdiklerinize ufak ancak çok güzel kilimlerden alabilirsiniz. Ayrıca bakır kapları da büyük bir ustalıkla hazırlanan bu şehrin bakır koleksiyoncularına bakmalısınız.
Çamsakızı, kestane balı gibi yenebilecek ürünlerle birlikte yine Karadeniz’in her köşesinde bulunan fındık, ceviz ve ıhlamur gibi ürünlerden de alabilirsiniz. Yöreye özgü eşarplar, kıyafetler, minik anahtarlıklar, çerçeveler ve daha neler neler bulabileceğiniz çarşısına mutlaka uğramalısınız. Karadeniz şehridir sonuçta çay almayı da unutmayın.
Artvin Havalimanına Nasıl Gidilir?
Artvin’de havalimanı bulunmadığı için kişilerin çevre illerde bulunan havalimanlarını tercih etmesi gerekmektedir. Ancak Artvin’e gidiş gelişlerde en sık tercih edilen havalimanı Batum havalimanı olmaktadır.
Batum Havalimanına Nasıl Ulaşılır?
Batum havalimanı Batum merkezinden 2 km kadar uzaklıktadır. Artvin Karadeniz Bölgesinin kuzeydoğusunda yer aldığı için Batum Havalimanını kullanır. Çünkü Batum havalimanı kuzeydoğuda havalimanı olmayan şehirlerin iç ve dış hatlardan gelen misafirlerine hizmet vermektedir.
Batum Havalimanına ulaşmak isteyenlerin Artvin’den Batum’a geçmeleri gerekmektedir. Batum şehir merkezinden havalimanına ulaşım yapan otobüsler bulunmaktadır. İsteyenler bu otobüsler ile şehir merkezine de dönüş yapabilirler. Batum havalimanına kişisel araçlarla ulaşım yapılabildiği gibi taksilerle de ulaşılabilmektedir. Ayrıca araç kiralama seçeneklerinden de yararlanılabilir.
En Ucuz Tokat Uçak Bileti Bizde
Ticaret anlamında oldukça başarılı bir grafik gösteren Tokat ilimize daha önce gittiniz mi? Tokat iline hiç gitmeyi düşünüyor musunuz? Geçtiğimiz yıllarda Tokat iline özel arabam ile gitmek yerine uçak ile gitmeyi tercih ettim. Gezi planı detaylarım tam anlamıyla değişti. Özel arabam ile gittiğim zaman yaklaşık yarım günümü feda etmek durumunda kalıyordum. Uçak ile gittiğim zaman ise hızlı, güvenilir ve tüm enerjimi bana bıraktı. Üstüne üstlük artık uçak bileti sandığınız kadar pahalı değil. Uçak şirketleri her geçen gün sayısı arttığı için firmalar arasında rekabet doğmaya başladı. Bütün havayolu şirketleri daha fazla müşteriye hitap edebilmek için ucuz uçak bileti satışı ayarlamaya çalışıyorlar.
Geçtiğimiz yıl kampanya dönemlerinde en ucuz Tokat uçak bileti satın almıştım. Sizler de sistem üzerinden bütün uçak biletlerini takip edebilirsiniz. Bu sayede en uygun uçak biletini satın alabilirsiniz. 21 gün önceden alacağınız biletler için ekstra ekonomik olduğunu hatırlatayım.
Tokat'a Ne Zaman Gitmeli
Tokat ilinde sürekli olarak yağış hakim olduğu için genellikle en sıcak aylarda gitmelisiniz. Tokatta en soğuk ay Ocak, en sıcak ay ise Temmuz olmaktadır. Temmuz ayını Tokat için gezi planları arasına ayırabilirsiniz. 21 gün önceden alacağınız uçak biletleri sayesinde daha ekonomik tatil planı yapmış olacaksınız.
Tokat Nerede
Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Komşu illeri ise şu şekilde dağılım göstermektedir. Kuzeyinde Samsun, kuzeydoğusunda Ordu, doğu ve güneyde Sivas illeri ile komşu olmaktadır. İlçelerinden Yeşilyurt ve Sulusaray İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Bu ilçelerde iklim ise biraz daha farklılık gösterir.
Tokat Tarihi
M.Ö 4000 yıllarından bu yana tokat gelişimini ve varlığını sürdürmeye devam etmektedir. Tokat varlığını gösterdiği bu süreçte 14 devlet ve beyliği ağırlamıştır. Sulak vadilerin ve ormanlık alanların bol olduğu Tokat ilinin eski isimleri ise Komana, Kah-Cun, Dar-ün Nusret ve Sobaru olarak bilinmektedir. Her yıl gelişiminin üstüne biraz daha ekleyen Tokat ili 12 ilçe ve 77 belde ile günümüze doğal güzelliklerini korumayı başarmıştır.
Tokat İklimi ve Bitki Örtüsü
Tokat tam olarak ortada bir ilimiz olmaktadır. Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri arasında kalmıştır. Bu iki bölgenin iklimleri yer yer Tokat ilinde görülmektedir. Tokat'ın güney taraflarına doğru gidildikçe İç Anadolu iklimi görülmektedir. İç Anadolu iklimi ise biraz daha Karadeniz iklimine göre kışları soğuk geçmektedir. Yağışın bol olduğu bu memlekette her mevsim yağış görülmektedir. En yüksek sıcaklık Temmuz ve Ağustos aylarında en düşük sıcaklık ise Aralık ve Ocak aylarında görülmektedir. Yağış miktarı bol olan bu ilimizde orman ve bitki açısında oldukça zengindir. Tokat ormanlarında bozkır bitkilerine, fundalıklara ve çalılıklara bol bol rastlayabilirsiniz.
Tokat'ın Yöresel Lezzetleri
Tokat iline gittiğim zaman tattığım ve beğendiğim lezzetleri not almaktan çekinmedim. Sizler için beğendiğim lezzetleri aşağıya sıralayacağım. Sizler de bu yöresel lezzetler hakkında gitmeden önce fikir sahibi olursanız iyi olacağını düşünüyorum.
Tokat'ta Gezilecek Yerler
Tokat Hediyelik Eşya
Tokat iline gittiğiniz zaman dönüşlerde eşinize, dostunuza ve sevdiklerine alabileceğiniz hediyelik eşyalardan bahsedeceğim. Bez sucuk, Ceviz, Tarhana, Tokat Bileziği, Çarık, Çemen, Kuşburnu Marmelatı, Tokat Yaprağı, Tokat Yazması, Zile Pekmezi ile Zile Leblebisi satın alabilirsiniz. Tokat ilinde daha çok atıştırmalık ürünler hediyelik eşya olarak kullanılıyor.
Tokat Havalimanı
Tokat ilinin gelişmesi ile birlikte 1995 yılında havalimanı açılmıştır. Tokat Havalimanı türü ise sivil olarak hizmet vermektedir. Asfalt pisti bulunan bu havalimanına Türk Hava Yolları ve Bora Jet uçakları çok sık iniş-kalkış düzenlemektedir.
Tokat Havalimanına Nasıl Giderim?
Tokat il merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan havalimanına taksi veya özel araç kiralayarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Taksi fiyatları ise oldukça uygundur. Ayrıca şehir merkezinden bazı uçak firmaları servis hizmeti de vermektedir.