Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Tokat - Bingöl Uçak Bileti


Bingöl Uçak Bileti Çok Uygun Fiyatlara!

Zaman sizin içinde önemli mi? Bir an önce gitmeniz gereken yere ulaşmak mı istiyorsunuz? O zaman sizin için hazırlanmış olan ucuz uçak bileti fiyatlarına bakarak kendiniz için uygun olanı satın alabilirsiniz. Yolculuklarınızda hem hızlı olanı hem de uygun fiyatlı olanı seçerek kendinize bir iyilik yapabileceğiniz gibi sevdiklerinize ya da kendinize de daha fazla zaman ayırabileceksiniz. Yolculuğa çıkmanın sıkıntı haline gelmemesi için en uygun Bingöl uçak bileti tek tıkla firmamız tarafından karşınıza sıralanacak.

Havayolu ulaşımı ile birlikte yolculuklarınız kısa sürede tamamlanacağı gibi hayatınızda önemli bir yere sahip olan zamanı da verimli bir şekilde kullanabileceksiniz. Bingöl’e gitmek istediğinizde sizleri uygun biletlerin adresine bekliyoruz.

Bingöl’ün Bitki Örtüsü ve İklimi

Karasal iklimin hâkim olduğu şehirlerden olan Bingöl kışları oldukça soğuk yazları ise sıcak ve kurak geçmektedir. Kışın kar yağışının görüldüğü bu şehirde kar o kadar yağar ki bazen kalınlığı 3-4 metreyi dahi bulabilir. Ormanlarla ve meralarla kaplı olan bu şehirde karın çokça yapması sayesinde ilkbahar aylarında her yer yemyeşil bir havaya bürünür. Ancak senenin 4 ay kadarı karla kaplı bir şehirdir. Kar suları sayesinde akarsuları ve vadileri çok canlıdır.

Bingöl’e Ne Zaman Gitmeli?

Bingöl’e tatil amaçlı olarak gidecek kişilerin kış aylarında gitmemesi daha iyi olur. Yol şartları ile birlikte kış aylarının zor geçmesi de tatil yapmaya engel olacaktır. Ancak ben Bingöl’ü bu haliyle görmek istiyorum diyenler varsa beyazlara bürünmüş ve zaman zaman yolların kapandığı bu şehri ziyaret edebilir. Bingöl’e gitmek için en uygun zaman ilkbahar ve yaz ayları olacaktır. Yaz aylarının da aşırı soğuk geçmesinden dolayı bunalacağını düşünenler için ilkbahar en güzel zamandır. İlkbaharda her yer yemyeşil olur ve akarsuların güzelliği de bu zamanda ortaya çıkar.

Bingöl’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Gömme: Tamamen hamurdan ve ekmekten yapılan bu yemekte öncelikle mayasız hamurdan büyük bir ekmek hazırlanıyor. Daha sonra ise ekmeğin üzerine kızgın tereyağı dökülerek farklı bir tat elde ediliyor.

Ayranaşı Çorbası: Ayrandan yapılan bu çorba yoğurt çorbasına benzese de Bingöl’de farklı bir şekilde yapılıyor ve tadı damaklarda kalıyor.

Mastuva: Pirinç ve ayranın karıştırılmasından elde edilen ancak ayran aşı çorbası gibi olmayan bu yemek oldukça katı ve tadı çok başarılı.

Sorina pel: Bu yemek için öncelikle yufkalar alınır katlanır ve rulo haline geldiklerinde tepsiye dizilir. Üzerine ise sarımsaklı yoğurt ve kızarmış tereyağı dökülür.

Kaburga Dolması: Et yemeklerine de önem veren Bingöl mutfağı kaburga dolması gibi zahmetli bir yemekte de hünerlerini sergiliyor ve harika bir lezzet ortaya çıkarıyor.

Bingöl’de Gezilecek Yerler

Yolaçtı Kayak Merkezi: Havaların soğuk olduğu ve karın çokça yağdığı Bingöl’de bir kayak merkezinin olmaması düşünülemezdi. Gerçekten de karla buluşacağınız ve Bingöl’ün tadını çıkaracağınız bu kayak merkezinde çok eğleneceksiniz.

Zağ Mağarası: Üç kat üzerine kurulu olan bu mağaralar tepelerin üzerindeki kayalıklara kurulmuştur. Kayaların oyulması ile oluşan bu yerde her katta 26 adet oda bulunuyor. Ayrıca yolunuz Bingöl’e düşerse Kiğı Çiçektepe Köyü Mağarası, Kalkanlı Köyü Mağaraları ve Kübik mağarası gibi yerleri de gezebilirsiniz.

Kral Kızı Kalesi: Yıkıntı halinde olan Keynekler bölgesine yapılan Kral Kızı Kalesi Pers kralı olan Dano tarafından kızı için yapılmış. Eğer buraya giderseniz hikâyesini dinleyebilirsiniz. Ayrıca Sentarius Kalesi ve Kiğı Kalesi gibi kaleleri de gezebilirsiniz.

Yüzen Ada: Dillere destan olan ve Bingöl deyince aklan ilk gelen yerlerden olan Yüzen Ada köylüler tarafından keşfedilmiştir. Ayrıca bu adalar başka hiçbir yerde görülmemiş bir tabiat olayıdır. Tamamen doğal olan bu adada yer alan gölün etrafı da yeşilliklerle doludur.

Bingöl’e Özel Alışveriş Notları

Bingöl dut pekmezi ile ünlü olan illerimizden biridir. Burada hazırlanan dut pekmezleri ağızda harika bir tat bırakır. Eğer yolunuz Bingöl’e düşerse mutlaka sevdiklerinize ikram edebileceğiniz ya da kahvaltılarınızda ve ya tatlılarınızda kullanabileceğiniz dut pekmezleri alabilirsiniz.

Bingöl’e ait tatlardan biri olan Bingöl balı ise tamamen doğal ve sağlıklı bir baldır. Bingöl’den alabileceğiniz ürünler arasında yer alan bu balı mutlaka tadın derim.

Bingöl’de dokumacılık ve örgücülük geliştiği için evinize dönerken kilim, halı, dokuma heybe, paspas gibi ürünlerden alabilirsiniz. Ayrıca soğuk kış şartlarından dolayı örgü örmek bu ilde geçim kaynaklarındandır. Harika örgü kıyafetlerde satın alabilirsiniz.

Bingöl Havalimanına Nasıl Gidilir?

2013 yılında inşa edilen Bingöl Havalimanı şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunmaktadır. 1955 yılından beri yapımı devam eden ancak çeşitli sorunlardan dolayı tamamlanamayan Bingöl Havalimanı geç de olsa tamamlanmış ve halka açılmıştır. Çeltiksuyu köyü yakınlarında olan bu havalimanından iç hatlara uçuşlar yapılmaktadır.

Bingöl Havalimanına Nasıl Ulaşılır?

Bingöl havalimanına merkezden giden taksiler ile ulaşım yapılabilmektedir. Ayrıca kişisel araçlarla ve araç kiralama servisleri ile de ulaşım yapılabilmektedir. Toplu taşıma araçları da Bingöl Havalimanına yolcu götürüp getirmektedir.


Tokat - Bingöl uçak bileti

En Ucuz Tokat Uçak Bileti Bizde

Ticaret anlamında oldukça başarılı bir grafik gösteren Tokat ilimize daha önce gittiniz mi? Tokat iline hiç gitmeyi düşünüyor musunuz? Geçtiğimiz yıllarda Tokat iline özel arabam ile gitmek yerine uçak ile gitmeyi tercih ettim. Gezi planı detaylarım tam anlamıyla değişti. Özel arabam ile gittiğim zaman yaklaşık yarım günümü feda etmek durumunda kalıyordum. Uçak ile gittiğim zaman ise hızlı, güvenilir ve tüm enerjimi bana bıraktı. Üstüne üstlük artık uçak bileti sandığınız kadar pahalı değil. Uçak şirketleri her geçen gün sayısı arttığı için firmalar arasında rekabet doğmaya başladı. Bütün havayolu şirketleri daha fazla müşteriye hitap edebilmek için ucuz uçak bileti satışı ayarlamaya çalışıyorlar.

Geçtiğimiz yıl kampanya dönemlerinde en ucuz Tokat uçak bileti satın almıştım. Sizler de sistem üzerinden bütün uçak biletlerini takip edebilirsiniz. Bu sayede en uygun uçak biletini satın alabilirsiniz. 21 gün önceden alacağınız biletler için ekstra ekonomik olduğunu hatırlatayım.

Tokat'a Ne Zaman Gitmeli

Tokat ilinde sürekli olarak yağış hakim olduğu için genellikle en sıcak aylarda gitmelisiniz. Tokatta en soğuk ay Ocak, en sıcak ay ise Temmuz olmaktadır. Temmuz ayını Tokat için gezi planları arasına ayırabilirsiniz. 21 gün önceden alacağınız uçak biletleri sayesinde daha ekonomik tatil planı yapmış olacaksınız.

Tokat Nerede

Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Komşu illeri ise şu şekilde dağılım göstermektedir. Kuzeyinde Samsun, kuzeydoğusunda Ordu, doğu ve güneyde Sivas illeri ile komşu olmaktadır. İlçelerinden Yeşilyurt ve Sulusaray İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Bu ilçelerde iklim ise biraz daha farklılık gösterir.

Tokat Tarihi

M.Ö 4000 yıllarından bu yana tokat gelişimini ve varlığını sürdürmeye devam etmektedir. Tokat varlığını gösterdiği bu süreçte 14 devlet ve beyliği ağırlamıştır. Sulak vadilerin ve ormanlık alanların bol olduğu Tokat ilinin eski isimleri ise Komana, Kah-Cun, Dar-ün Nusret ve Sobaru olarak bilinmektedir. Her yıl gelişiminin üstüne biraz daha ekleyen Tokat ili 12 ilçe ve 77 belde ile günümüze doğal güzelliklerini korumayı başarmıştır.

Tokat İklimi ve Bitki Örtüsü

Tokat tam olarak ortada bir ilimiz olmaktadır. Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri arasında kalmıştır. Bu iki bölgenin iklimleri yer yer Tokat ilinde görülmektedir. Tokat'ın güney taraflarına doğru gidildikçe İç Anadolu iklimi görülmektedir. İç Anadolu iklimi ise biraz daha Karadeniz iklimine göre kışları soğuk geçmektedir. Yağışın bol olduğu bu memlekette her mevsim yağış görülmektedir. En yüksek sıcaklık Temmuz ve Ağustos aylarında en düşük sıcaklık ise Aralık ve Ocak aylarında görülmektedir. Yağış miktarı bol olan bu ilimizde orman ve bitki açısında oldukça zengindir. Tokat ormanlarında bozkır bitkilerine, fundalıklara ve çalılıklara bol bol rastlayabilirsiniz.

Tokat'ın Yöresel Lezzetleri

Tokat iline gittiğim zaman tattığım ve beğendiğim lezzetleri not almaktan çekinmedim. Sizler için beğendiğim lezzetleri aşağıya sıralayacağım. Sizler de bu yöresel lezzetler hakkında gitmeden önce fikir sahibi olursanız iyi olacağını düşünüyorum.

  • Güveçte Nohut
  • Bakla Dolması
  • BAT
  • Tokat Kebabı
  • Tokat Çöreği
  • Cevizli Bal
  • Tokat Sarması
  • Pehli
  • Erik Çiri
  • Güveçte Tokat Sarma
  • Kabak Kavurması
  • Madımak
  • Yavan Dolması
  • Tokat Mantısı

Tokat'ta Gezilecek Yerler

  • Ballıca Mağarası
  • Kaz Gölü
  • Sulusaray Kaplıcaları
  • Reşadiye Kaplıcaları
  • Sulusaray Antik Kenti
  • Mahpere Hatun Kervansarayı
  • Sulusokak Çarşısı
  • Tufantepe Baraj Gölü
  • Zile Kalesi
  • Niksar Kalesi
  • Ayvaz Parkı

Tokat Hediyelik Eşya

Tokat iline gittiğiniz zaman dönüşlerde eşinize, dostunuza ve sevdiklerine alabileceğiniz hediyelik eşyalardan bahsedeceğim. Bez sucuk, Ceviz, Tarhana, Tokat Bileziği, Çarık, Çemen, Kuşburnu Marmelatı, Tokat Yaprağı, Tokat Yazması, Zile Pekmezi ile Zile Leblebisi satın alabilirsiniz. Tokat ilinde daha çok atıştırmalık ürünler hediyelik eşya olarak kullanılıyor.

Tokat Havalimanı

Tokat ilinin gelişmesi ile birlikte 1995 yılında havalimanı açılmıştır. Tokat Havalimanı türü ise sivil olarak hizmet vermektedir. Asfalt pisti bulunan bu havalimanına Türk Hava Yolları ve Bora Jet uçakları çok sık iniş-kalkış düzenlemektedir.

Tokat Havalimanına Nasıl Giderim?

Tokat il merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan havalimanına taksi veya özel araç kiralayarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Taksi fiyatları ise oldukça uygundur.  Ayrıca şehir merkezinden bazı uçak firmaları servis hizmeti de vermektedir.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! UcakBiletix.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: