En Ucuz Giresun Uçak Bileti Garantisi Burada
Karadeniz’in bağrından kopup gelmiş illerden biri olan Giresun’a gitmek için otobüslerde ya da trenlerde uğraşmaya gerek yok. Sizleri kısa sürede istediğiniz yere ulaştıracak olan uçak bileti tarifelerinden yararlanarak hızlı ulaşımın keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. En uygun Giresun uçak bileti fiyatlarını bulacağınız sayfamız sayesinde onlarca hatta yüzlerce bilet fiyatı içerisinden bütçenize en uygun olanını seçebileceksiniz.
Uçak bileti almak için eskiden uçak bileti satan acenteleri gezmek zorunda kalırdık. Ancak bütün bunlar geride kaldı. Çünkü kısa sürede istediğiniz yere ucuz uçak bileti bulmanızı sağlayacak olan internet sistemleri bulunuyor. Bu sistemler sayesinde ise uçak bileti almak daha da kolaylaşıyor.
Giresun’un Bitki Örtüsü ve İklimi
Dağlarla çevrili bir yer olmasından olayı iki farklı iklimin görüldüğü Giresun’da kıyı bölgeleri daha ılıman bir iklime sahiptir. En soğuk ayı Şubat olan Giresun’un en sıcak ayı ise Ağustos’tur. Dağların denize bakan kısımlarında yağışlar fazla olur ancak iç kesimlerde yapış miktarı kıyılara göre daha azdır. Yazları nemli ve sıcak, kışları ise ılıman ve yağışlıdır.
Giresun’a Ne Zaman Gitmeli?
Eylül ayına doğru Giresun’a giderseniz hasat zamanı yaşandığı için bol bol fındık yiyebilirsiniz. Ayrıca Giresun yaz aylarında da oldukça güzel olmaktadır. Hele ki yağış alan kısımları yaz aylarında daha yeşil bir görüntüye kavuşur. Kış aylarında ise yağışların çok olmasından dolayı pek tercih edilmez. Mayıs ve eylül aylarında giderseniz Giresun’daki şenliklere de katılabilirsiniz.
Giresun’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Fasulye Diblesi: Taze fasulyelerle birlikte pirincin birbirine karıştırılmış hali olan bu yemek gerçekten çok güzel bir lezzet.
Fasulye Turşusu: Fasulyeyi çok fazla tüketen Giresunlular taze fasulye ile harika lezzetler ortaya çıkarıyor. Bunlardan biri olan fasulye turşusu da yemeklerin yanında güzel bir atıştırmalık.
Pancar Sarması: yaprak sarması yerine pancarın yapraklarından sarma yapan Giresunlular bu lezzet ile harika bir yemek ortaya çıkarıyorlar.
Isırgan Çorbası: Isırgan otu ile yapılan bu çorba o kadar güzel ve sağlıklı ki görüntüsü çoğu zaman brokoli çorbası ile karıştırılıyor.
Mısır Ekmeği: Karadeniz’in her köşesinde yapılan ekmeklerden biri olan mısır ekmeği uzun süre bozulmuyor ve sevdiklerinize Giresun’dan götürebileceğiniz bir lezzet oluyor.
Giresun’da Gezilecek Yerler
Yağlıdere Gölyanı Yaylası: yemyeşil görüntüsü ile sizleri de kendine çekecek yerlerden biri olan bu yayla o kadar güzel ve serin bir yer ki buraya geldiğinizde bütün yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
Meryemana Manastırı: Şebinkarahisar ilçesinde bulunan bu manastır adını dünyaya duyurmuş yerlerden biri. Büyük bir ilgiyle yabancı turistleri çeken bu manastırda tarihi dokunuşlar bulabilirsiniz.
Gogora Mahallesi: burası da neresi diyebilirsiniz. Gogora Mahallesi Giresun’un tarihi mahallelerinden biri. Zeytinlik’te bulunan bu mahalleyi gezerek Giresun hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Giresun Adası: martı ve karabatakların doğal bir şekilde üretiminin yapıldığı yerlerden birisi. Bu ada göçmen kuşlara da ev sahipliği yapıyor ve tarihi kalıntılardan oluşuyor.
Giresun’a geldiğinizde sizi dört bir yanı kaleler ile kaplı bir şehir ağırlıyor. Giresun Kalesi, Sen- Jan Kalesi, Bedrama Kalesi, Tirebolu kalesi gibi pek çok kale bulunan bu şehirde savunmanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlayabilirsiniz.
Sis Dağı: Türkülere konu olan bu dağın tepesi gerçekten çok sisli ve gelenleri de bu sisli lakabıyla karşılıyor.
Şehirde ayrıca Behramşah Camii gibi önemli manevi mekanlarda bulunuyor.
Giresun’a Özel Alışveriş Notları
Giresun fındıklarla dolu dolu bir şehir olduğu için buraya geldiğinizde fındıklar ile hazırlanmış ne varsa alabilirsiniz. Fındıkları çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz bu adreste aynı zamanda fındık yağı ve fındık ezmesi gibi ürünleri de bulabileceksiniz.
Kirazları çok seviyorsanız Giresun kirazların başkenti gibi. Burada fındıkla birlikte kiraz alabileceğiniz gibi kiraz turşusu dahi bulabilirsiniz. Bakır semaverleri ile çayları farklı bir lezzette içebileceğiniz gibi el yapımı Giresun bıçağı da bulabileceksiniz.
Giresun Havalimanına Nasıl Gidilir?
Giresun’a gelecek olan kişiler Ordu’da bulunan havalimanına kullanmaktadırlar. 2015 tarihinde sivil ulaşıma açılan bu havalimanı Giresun’un merkezine 30 km kadar uzaklıktadır. Havalimanına gidecek olan kişilerin ise özel araçlarını kullanmaları ya da taksiler ile yolculuk yapmaları gerekmektedir. Aynı zamanda buraya giden ve bazı özel uçak firmalarının sunduğu servislerden de yararlanılabilir.
En Ucuz Tokat Uçak Bileti Bizde
Ticaret anlamında oldukça başarılı bir grafik gösteren Tokat ilimize daha önce gittiniz mi? Tokat iline hiç gitmeyi düşünüyor musunuz? Geçtiğimiz yıllarda Tokat iline özel arabam ile gitmek yerine uçak ile gitmeyi tercih ettim. Gezi planı detaylarım tam anlamıyla değişti. Özel arabam ile gittiğim zaman yaklaşık yarım günümü feda etmek durumunda kalıyordum. Uçak ile gittiğim zaman ise hızlı, güvenilir ve tüm enerjimi bana bıraktı. Üstüne üstlük artık uçak bileti sandığınız kadar pahalı değil. Uçak şirketleri her geçen gün sayısı arttığı için firmalar arasında rekabet doğmaya başladı. Bütün havayolu şirketleri daha fazla müşteriye hitap edebilmek için ucuz uçak bileti satışı ayarlamaya çalışıyorlar.
Geçtiğimiz yıl kampanya dönemlerinde en ucuz Tokat uçak bileti satın almıştım. Sizler de sistem üzerinden bütün uçak biletlerini takip edebilirsiniz. Bu sayede en uygun uçak biletini satın alabilirsiniz. 21 gün önceden alacağınız biletler için ekstra ekonomik olduğunu hatırlatayım.
Tokat'a Ne Zaman Gitmeli
Tokat ilinde sürekli olarak yağış hakim olduğu için genellikle en sıcak aylarda gitmelisiniz. Tokatta en soğuk ay Ocak, en sıcak ay ise Temmuz olmaktadır. Temmuz ayını Tokat için gezi planları arasına ayırabilirsiniz. 21 gün önceden alacağınız uçak biletleri sayesinde daha ekonomik tatil planı yapmış olacaksınız.
Tokat Nerede
Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Komşu illeri ise şu şekilde dağılım göstermektedir. Kuzeyinde Samsun, kuzeydoğusunda Ordu, doğu ve güneyde Sivas illeri ile komşu olmaktadır. İlçelerinden Yeşilyurt ve Sulusaray İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Bu ilçelerde iklim ise biraz daha farklılık gösterir.
Tokat Tarihi
M.Ö 4000 yıllarından bu yana tokat gelişimini ve varlığını sürdürmeye devam etmektedir. Tokat varlığını gösterdiği bu süreçte 14 devlet ve beyliği ağırlamıştır. Sulak vadilerin ve ormanlık alanların bol olduğu Tokat ilinin eski isimleri ise Komana, Kah-Cun, Dar-ün Nusret ve Sobaru olarak bilinmektedir. Her yıl gelişiminin üstüne biraz daha ekleyen Tokat ili 12 ilçe ve 77 belde ile günümüze doğal güzelliklerini korumayı başarmıştır.
Tokat İklimi ve Bitki Örtüsü
Tokat tam olarak ortada bir ilimiz olmaktadır. Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri arasında kalmıştır. Bu iki bölgenin iklimleri yer yer Tokat ilinde görülmektedir. Tokat'ın güney taraflarına doğru gidildikçe İç Anadolu iklimi görülmektedir. İç Anadolu iklimi ise biraz daha Karadeniz iklimine göre kışları soğuk geçmektedir. Yağışın bol olduğu bu memlekette her mevsim yağış görülmektedir. En yüksek sıcaklık Temmuz ve Ağustos aylarında en düşük sıcaklık ise Aralık ve Ocak aylarında görülmektedir. Yağış miktarı bol olan bu ilimizde orman ve bitki açısında oldukça zengindir. Tokat ormanlarında bozkır bitkilerine, fundalıklara ve çalılıklara bol bol rastlayabilirsiniz.
Tokat'ın Yöresel Lezzetleri
Tokat iline gittiğim zaman tattığım ve beğendiğim lezzetleri not almaktan çekinmedim. Sizler için beğendiğim lezzetleri aşağıya sıralayacağım. Sizler de bu yöresel lezzetler hakkında gitmeden önce fikir sahibi olursanız iyi olacağını düşünüyorum.
Tokat'ta Gezilecek Yerler
Tokat Hediyelik Eşya
Tokat iline gittiğiniz zaman dönüşlerde eşinize, dostunuza ve sevdiklerine alabileceğiniz hediyelik eşyalardan bahsedeceğim. Bez sucuk, Ceviz, Tarhana, Tokat Bileziği, Çarık, Çemen, Kuşburnu Marmelatı, Tokat Yaprağı, Tokat Yazması, Zile Pekmezi ile Zile Leblebisi satın alabilirsiniz. Tokat ilinde daha çok atıştırmalık ürünler hediyelik eşya olarak kullanılıyor.
Tokat Havalimanı
Tokat ilinin gelişmesi ile birlikte 1995 yılında havalimanı açılmıştır. Tokat Havalimanı türü ise sivil olarak hizmet vermektedir. Asfalt pisti bulunan bu havalimanına Türk Hava Yolları ve Bora Jet uçakları çok sık iniş-kalkış düzenlemektedir.
Tokat Havalimanına Nasıl Giderim?
Tokat il merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan havalimanına taksi veya özel araç kiralayarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Taksi fiyatları ise oldukça uygundur. Ayrıca şehir merkezinden bazı uçak firmaları servis hizmeti de vermektedir.