En Ucuz Muş Uçak Bileti Burada!
En uygun Muş uçak bileti ararken sitemize rastladıysanız, çok şanslısınız demektir. Sitemiz sayesinde, Muş uçuş seferlerini kontrol edebilir ve uçak biletinizi güven içinde satın alabilirsiniz. Böylelikle site site gezip, ucuz uçak bileti aramak zorunda kalmazsınız ve arkanıza yaslanıp uçuş tarihini zevkle beklemeye koyulabilirsiniz. Muş için uçak bileti ayrıcalıklarını burada bulabilirsiniz.
İlimiz, Doğu Anadolu bölgesinde kalmaktadır. Oldukça büyük olan Muş şehri, Türkiye yüz ölçümünün %11’lik bölümünü kapsamaktadır. Doğası, tarihi ve kültürel değerleri ile turizm sektöründe en başarılı şehirlerimizin arasındadır Muş, Doğu Anadolu bölgemizin yukarı Murat-Van bölümündeki, çar deresi ve korni deresi arasında kurulmuştur.
Urartular dönemine dayanan tarihi ile birçok yerden turist çekmektedir. Ayrıca kış ve doğa sporları için, elverişli doğası ile adeta bir doğa harikası olan muş, ne yazık ki bu konuda desteğini alamamış ve bu nedenle doğa turizmine tam açılamamıştır.
Bölgede muş isminin eski dönemlerde ki muşki kabilesinden aldığı söylenmektedir. Süphesiz kızıl ziyaret tepesindeki kaleyi de onlar inşa etmiştir. Kale duvarlarında muşki kabilesine ait olan yonca kabartmalarına sıkça rastlanmaktadır. Muşki kabilesi sayesinde muş, lale ve yonca yetiştiriliciliğinde gelişmiş ve kısa sürede laleler şehrin tanıtım objesi haline gelmiştir. Muş lalesi nisan ayının sonuna doğru ve mayıs ayının başlarında çiçek açmaya başlar. 15 gün gibi kısa bir ömrü olduğu için bu tarihler içerisinde gezilmesi gerekir.
Muş ziyareti sırasında, yöreye ait lezzetleri tadabilir ve Kayalı dere Antik kenti, Muratpaşa köprüsü ve muş kalesi gibi önemli yerleri gezebilirsiniz.
Muş’un İklimi ve Bitki Örtüsü
Muşta, doğu Anadolu’nun sert ve yağışlı iklimi görülmektedir. Kışlar aşırı soğuk ve yağışlı bir şekilde uzun, yazlar ise kurak, sıcak ve kısa şekilde geçmektedir. Şehirde yıllık yağış miktarı ortalama 8867mm’dir. Karasal iklime sahip olduğu için muş’ta step ve meşe bolca bulunmaktadır.
Muş topraklarının yarısından fazlası, çayırlarla ve meralık alanlarla kaplıdır. %11 gibi düşük bir yüzdesi orman ve fundalık alanlarla kaplıdır. Son olarak %33’lük kısmı ise lale yetiştiriciliği ve çeşitli tarım ürünleri için yapılan tarım alanlarını oluşturur.
Muş’a Ne Zaman Gidilir?
Muşa gitmeye karar verdiyseniz ve aklınızda bir tarih belirlediyseniz, havayolu şirketlerinin son senelerdeki iç hat uçuş verilerine göre, gideceğiniz tarihten 21 gün önce uçak biletinizi almanız size önemli bir kar sağlayacaktır.
Muş Yöresel Lezzetleri
Muş’ta tadabileceğiniz çok çeşit yemek vardır. Muş şehri zengin bir mutfağa sahiptir. Hayvancılığın ön planda olmasının etkisiyle yöre beslenmesinde et, en ön plandadır. Başlıca meşhur olmuş yemekleri ise şunlardır; Muş köftesi, Haşut dolması, corti, keşkek, herse, mırtöge ve domatesli lahana dolmasıdır.
Muş köftesi
Yağsız et, üçkere makineden geçirilir ve ardından dövülür. Köftelik bulgur ile dakikalarca yoğrulur ardından yumru şeklinde sıkılarak top haline getirilir. Top haline getirildikten sonra ortası oyularak önceden hazırlanmış olan ceviz içi, kıyma ve soğan karışı yerleştirilir. Bu işlemler sonunda 20-30 dakika boyunca tuzlu suyun içinde pişirilerek servis edilir. Muş ziyareti sırasında mutlaka tatmanız gereken bir lezzettir.
Muş Gezilecek Yerler
Muş’ta gezilecek birçok yer vardır. Bunların başında Piknik alanları, Kayak işletmeleri, Camiler, Hamamlar, Geleneksel muş evleri, Hanlar, Göller, höyükler, köprüler, kaleler, türbeler ve yatırlar, klise ve manastırla ve ören yerleri almaktadır.
Ulu cami
Avlusunda mezarı bulunan Şeyh Muhammed-i mağribi tarafından yaptırılmış olan Ulu cami, Alâeddin bey ve hacı şeref camilerinin batısında bulunur. Mimarı yapısıyla 14. Yüzyılın ikinci yarısında yapıldığı tahmin edilen cami, moloz taşlarla, dikdörtgen şeklinde yapılmış ve kitabesizdir.
Ayrıca muşta görülebilecek yerler arasında; Künav mağarası, Malazgirt kalesi ve Muştak Baba türbesi bulunmaktadır.
Muş’tan Hediye Olarak Ne Alınır?
Muş geziniz sırasında alabileceğiniz başlıca hediyeler şunlardır; Halı, Kilim, Muş balı, kıldan yapılmış çuval.
Muş Havalimanı Ve Ulaşım
Muş havalimanı 1992 senesinde açılmış ve o yıldan beri hizmet vermektedir. Şehir merkezine uzaklığı ise 18 km’dir. İstanbul ve Ankara seferlerini yapması sebebiyle oldukça yoğun bir insan trafiği vardır.
Muş Havalimanına Nasıl Giderim?
Muş şehir merkezinden Havalimanına gidilecek olan yol da genellikle özel araçlar kullanılır. Uçak seferlerine göre Havayolu firmaları da kendi servisleriyle yolcuları şehir merkezine götürerek hizmet vermektedir. Kullanacağınız Havayolu şirketini arayıp Muş havalimanında indikten sonra kullanabileceğiniz servis bilgisine istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
En Ucuz Tokat Uçak Bileti Bizde
Ticaret anlamında oldukça başarılı bir grafik gösteren Tokat ilimize daha önce gittiniz mi? Tokat iline hiç gitmeyi düşünüyor musunuz? Geçtiğimiz yıllarda Tokat iline özel arabam ile gitmek yerine uçak ile gitmeyi tercih ettim. Gezi planı detaylarım tam anlamıyla değişti. Özel arabam ile gittiğim zaman yaklaşık yarım günümü feda etmek durumunda kalıyordum. Uçak ile gittiğim zaman ise hızlı, güvenilir ve tüm enerjimi bana bıraktı. Üstüne üstlük artık uçak bileti sandığınız kadar pahalı değil. Uçak şirketleri her geçen gün sayısı arttığı için firmalar arasında rekabet doğmaya başladı. Bütün havayolu şirketleri daha fazla müşteriye hitap edebilmek için ucuz uçak bileti satışı ayarlamaya çalışıyorlar.
Geçtiğimiz yıl kampanya dönemlerinde en ucuz Tokat uçak bileti satın almıştım. Sizler de sistem üzerinden bütün uçak biletlerini takip edebilirsiniz. Bu sayede en uygun uçak biletini satın alabilirsiniz. 21 gün önceden alacağınız biletler için ekstra ekonomik olduğunu hatırlatayım.
Tokat'a Ne Zaman Gitmeli
Tokat ilinde sürekli olarak yağış hakim olduğu için genellikle en sıcak aylarda gitmelisiniz. Tokatta en soğuk ay Ocak, en sıcak ay ise Temmuz olmaktadır. Temmuz ayını Tokat için gezi planları arasına ayırabilirsiniz. 21 gün önceden alacağınız uçak biletleri sayesinde daha ekonomik tatil planı yapmış olacaksınız.
Tokat Nerede
Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Komşu illeri ise şu şekilde dağılım göstermektedir. Kuzeyinde Samsun, kuzeydoğusunda Ordu, doğu ve güneyde Sivas illeri ile komşu olmaktadır. İlçelerinden Yeşilyurt ve Sulusaray İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Bu ilçelerde iklim ise biraz daha farklılık gösterir.
Tokat Tarihi
M.Ö 4000 yıllarından bu yana tokat gelişimini ve varlığını sürdürmeye devam etmektedir. Tokat varlığını gösterdiği bu süreçte 14 devlet ve beyliği ağırlamıştır. Sulak vadilerin ve ormanlık alanların bol olduğu Tokat ilinin eski isimleri ise Komana, Kah-Cun, Dar-ün Nusret ve Sobaru olarak bilinmektedir. Her yıl gelişiminin üstüne biraz daha ekleyen Tokat ili 12 ilçe ve 77 belde ile günümüze doğal güzelliklerini korumayı başarmıştır.
Tokat İklimi ve Bitki Örtüsü
Tokat tam olarak ortada bir ilimiz olmaktadır. Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri arasında kalmıştır. Bu iki bölgenin iklimleri yer yer Tokat ilinde görülmektedir. Tokat'ın güney taraflarına doğru gidildikçe İç Anadolu iklimi görülmektedir. İç Anadolu iklimi ise biraz daha Karadeniz iklimine göre kışları soğuk geçmektedir. Yağışın bol olduğu bu memlekette her mevsim yağış görülmektedir. En yüksek sıcaklık Temmuz ve Ağustos aylarında en düşük sıcaklık ise Aralık ve Ocak aylarında görülmektedir. Yağış miktarı bol olan bu ilimizde orman ve bitki açısında oldukça zengindir. Tokat ormanlarında bozkır bitkilerine, fundalıklara ve çalılıklara bol bol rastlayabilirsiniz.
Tokat'ın Yöresel Lezzetleri
Tokat iline gittiğim zaman tattığım ve beğendiğim lezzetleri not almaktan çekinmedim. Sizler için beğendiğim lezzetleri aşağıya sıralayacağım. Sizler de bu yöresel lezzetler hakkında gitmeden önce fikir sahibi olursanız iyi olacağını düşünüyorum.
Tokat'ta Gezilecek Yerler
Tokat Hediyelik Eşya
Tokat iline gittiğiniz zaman dönüşlerde eşinize, dostunuza ve sevdiklerine alabileceğiniz hediyelik eşyalardan bahsedeceğim. Bez sucuk, Ceviz, Tarhana, Tokat Bileziği, Çarık, Çemen, Kuşburnu Marmelatı, Tokat Yaprağı, Tokat Yazması, Zile Pekmezi ile Zile Leblebisi satın alabilirsiniz. Tokat ilinde daha çok atıştırmalık ürünler hediyelik eşya olarak kullanılıyor.
Tokat Havalimanı
Tokat ilinin gelişmesi ile birlikte 1995 yılında havalimanı açılmıştır. Tokat Havalimanı türü ise sivil olarak hizmet vermektedir. Asfalt pisti bulunan bu havalimanına Türk Hava Yolları ve Bora Jet uçakları çok sık iniş-kalkış düzenlemektedir.
Tokat Havalimanına Nasıl Giderim?
Tokat il merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan havalimanına taksi veya özel araç kiralayarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Taksi fiyatları ise oldukça uygundur. Ayrıca şehir merkezinden bazı uçak firmaları servis hizmeti de vermektedir.